A szobordöntés margórája

Szigorúan magánvéleményt írok. Bár egy másik párt része, meg kell védenem a Szolidaritást. Azzal kezdem, hogy az egész Együtt-PM pártszövetségből ők a legszimpatikusabbak. (mondom ezt annak dacára, hogy a DK-s lelkemnek nem tetszett Kónya Péter legutóbbi megnyilvánulása Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban). A Haza és Haladás Alapítvány egy nagytudású emberekből álló szűk kis csoport, a Millából lényegében Juhász Péter látszik csak (bár ne látszana), a PM meg simán ráakaszkodott a biztos országgyűlési helyekért az egészre, igaz: biztosítva a pártszövetségnek a választásokig a parlamenti jelenlétet.

orba_szobor_dontese

Szervezetei, így mozgósítható emberei a Szolidaritásnak vannak. Kreativitást is ott látok. Nem is értem, hogy az egész pártszövetségből miért ők kapták a legkevesebb jelölti helyet…

Na mindegy, ez legyen az ő dolguk, nézzük inkább a szobordöntést. Azon nincs csodálkozni való, hogy a Fidesz nagy vehemenciával támadja ezt az akciót. Ez a dolguk. Amit azonban az ellenzék nagy része művel, azon már van. Hisztivel habosított álfelháborodások tömkelege, miközben nyilvánvalóan kilátszik a lóláb: szavazatszerzés ezerrel a cél, mindezt a humánus párt álarca mögé bújva.

Emberek! Ne legyünk álszentek! A Fidesz országrombolása közben társadalmi csoportok sokasága került megalázó, kiszolgáltatott helyzetbe, mindezt cinikusan, dölyfösen végigvíve. Emberek lettek minden szívfájdalom nélkül anyagilag, morálisan, lelkileg megsemmisítve, ha az útjába álltak a jelenlegi hatalomnak. Ezt a politikát a Fidesz fémjelzi. A Fideszt pedig Orbán Viktor. Egyszemélyben.

Ha valaki azt az üzenetet akarja a választók felé eljuttatni, hogy meg kell dönteni ezt a parazita hatalmat, megteheti sokféleképpen. Akár Orbán Viktor (a Hatalom) szobrának ledöntésével is. Erős? Az. Túlzó? Nem gondolnám. Aki ezt hiszi, az majd gondoljon erre vissza a jövő évi választási kampány sűrűjében. Vissza fogja sírni a békés szobordöntögetéseket…

DJ

Vélemény, hozzászólás?