Dobrev Klára Várpalotán

Kíváncsian vártuk, hogy a ma délután ötre hirdetett Dobrev-fórumra vajon mennyien jönnek el. Nem csak mi voltunk ilyen érdeklődök. A messzi Erdődy utcából is lesétált a helyi Fidesz Mata Harija, aki éjfeketébe öltözve többször is besétált a terembe, és minden alkalommal csalódottabban sietett ki. A kezdés előtti utolsó besurranásakor megkérdeztük, hogy megvan-e mindenki, de válaszra se méltatva bennünket elviharzott. Pedig nem mindig volt ilyen szótlan. Amikor a kvótanépszavazás kampányában plakátoltunk, odajött hozzánk, és közölte velünk, hogy el kéne törni a kezünket…

1

De ne foglalkozzunk többet a fideszesekkel, megtette ezt helyettünk Dobrev Klára. A közel százfős hallgatóság előtt előbb Deák Istvánnét, a DK országgyűlési képviselőjelöltjét méltatta, majd átadta a szót neki. Mariann röviden bemutatkozott, majd ismertette eddigi politikai tevékenységét, külön kiemelve a 2006-2010 közötti időszakot, amikor országgyűlési képviselőként tevékenykedett.

2

Ami ezután jött, azt egy fideszes sem kívánhatja magának. Gyurcsány Ferenc felesége ékesszólóan, mégis egyszerűen, érthetően szedte ízekre a mostani hatalom működését. A hallgatóság között volt néhány Fidesz-szimpatizáns is, akik előbb maguk elé mormogtak kritikája hatására, majd egyre halkabbá váltak, végül elcsöndesedtek. Volt szó szinte mindenről, amivel a CSAK köztévét néző, közrádiót hallgató, megyei lapot olvasó állampolgár nem is találkozhat.

3

Az éles kritika mellett megtudhatták a résztvevők azt is, hogy a mostani hatalmi működéssel szemben a DK mit szeretne, és hogyan szeretné azt megtenni a választások után. Mert Dobrev Klára legfontosabb mondanivalója szerintem az volt, hogy igenis van esély legyőzni a Fideszt, és elzavarni az Orbán-kormányt.

5

DJ

Vélemény, hozzászólás?