Egy elhalasztott testületi ülés margójára…

Várpalotán az a rend alakult ki, hogy a képviselő-testület minden hónap utolsó csütörtökén tartja rendes ülését. Amennyiben valami fontos dolog miatt kell dönteni, akkor rendkívüli testületi ülést hívnak össze. Általában egy hónap alatt felgyűlik annyi ügy, hogy a képviselőknek ne kelljen tétlenül nézniük egymást. Ez a normális.

fideszes_kepviselok

De nem idén márciusban. Akkor ugyanis elmaradt a testületi ülés. Március 27-én hiába várta a közélet iránt érdeklődő választópolgár, hogy választott képviselői elvégezzék a feladatukat. Megjegyzem, ennek örülni is lehetne, ha az eddig meghozott döntéseket nézzük…

Szóval elmaradt a testületi ülés. Nem ok nélkül. A városvezetés szerint azért, mert nincs olyan fontos dolog, amiben dönteni kellene. Emlékeim szerint ilyen még nem volt. Hihetetlen, hogy egy ekkora településen ne legyen legalább 1 ügy, ami miatt szükséges lenne a képviselő-testület összehívása.

Szerintem más az ok. Egészen egyszerűen nem akarta a fideszes városvezetés, hogy az ellenzéki képviselőknek legyen lehetősége az országgyűlési választások előtt bármit is mondaniuk. Ha nem csinálunk semmit, nem hibázhatunk! Ez a Fidesz stratégiája a választások előtt. Ezért nincs programjuk (a „Folytatjuk!” ugye nem az…), ezért nem állnak ki nyilvános vitára sehol sem.

Alátámasztja ezt az is, hogy a választás utáni hét csütörtökére tehetséges polgármesterünk összehívta a képviselőket egy jó kis testületi ülésre. Érdekes. Március 27-én még nem volt miért ülésezni, április 10.-én már lesz. Ezek a fránya ügyek! Csak úgy váratlanul jönnek.

Megértőbb polgártársaim persze mondhatják, hogy jobb ez így, mert a közelgő választások befolyásolták volna a testületi ülés menetét, az országos politika befurakodott volna a helyi ügyek közé. Be. Ahogy eddig is.  Elvégre a képviselő-testületi ülés egy politikai fórum. Alapvetően a helyi ügyekkel foglalkozik, de az országos politika leképeződése itt történik. Illetve történne, ha nem fideszes lenne a többség…

DJ

Vélemény, hozzászólás?