Ellenálltunk Győrben

A Demokratikus Koalíció a közelmúltban meghirdette az Ellenállást. Az akció vegyes érzéseket váltott ki. Fizetett és nem fizetett fanyalgók hada kezdte el szapulni a kezdeményezést. Még csak azt sem mondhatom, hogy minden alap nélkül. Nem szerencsésen megfogalmazott, és ezért aztán kiragadott politikusi nyilatkozatok szándékos vagy csak rutinszerű félreértelmezése, félremagyarázása következett. Pedig a helyzet nagyon egyszerű.

2

Arról van szó, hogy azon nem keveseknek, akik látják, tapasztalják és értik, hogy az Orbán-kormány nem jó irányba viszi az országot, azoknak példát és erőt adjunk, hogy a saját maguk választotta módon és mértékben ők is álljanak ellen Orbán rendszerének. Találja meg a módját, hogy a saját biztonsága, egzisztenciája veszélyeztetése nélkül (szomorú, hogy ezt egyáltalán le kell írni) szembeálljon mindazzal, amit a Fidesz az elmúlt 8 évben kiépített.

Az akció tüntetésekkel indult. Ezeken nincsenek tízezrek. Nem is számolt ezzel senki. Győrben talán 300-an voltunk. Lehetne ez persze több is, de most tényleg nem ez a lényeg. A tüntetések célja az ellenállás céljának, eszméjének a megmutatása.

Elölről és kicsivel kell kezdeni. Abból lehet később nagy.

DJ

1

3

4

5

6

7

 

Vélemény, hozzászólás?