Gréczy-fórum Balatonfüreden

Gréczy Zsolt vonzza a rossz időjárást. Legutóbb Várpalotán láthattuk vendégül, ahol viharos, jeges szél fogadta, ma pedig erős mínuszok, kis hófúvás, nehezen közlekedhető utak és járdák várták Balatonfüreden. A mostoha körülmények dacára mintegy félszáz érdeklődő várta őt és a DK egyéni országgyűlési képviselőjelöltjét, Deák Istvánnét a Közösségi Házban.

3

A lakossági fórum a képviselőjelöltet támogató MSZP balatonfüredi elnöke, Nagy Jenő köszöntő szavaival vette kezdetét. Megemlékezett róla, hogy Mariannal együtt voltak országgyűlési képviselők, és már akkor nagyon jó volt a munkakapcsolatuk, most pedig, hogy az MSZP – Párbeszéd pártszövetség is őt támogatja egyéni jelöltként, minden segítséget megadnak a sikeres szerepléshez.

Deák Istvánné bejelentette, hogy előző nap az illetékes választási irodánál leadta a szükséges számú ajánlást, így már csak a választási bizottság ülését kell megvárni, hogy hivatalosan is országgyűlési képviselőjelöltté váljon. Megköszönte a rengeteg ajánlást, külön kiemelve a szocialista aktivisták segítségét mind a várpalotai, mind a balatoni térségben. Elmondta, hogy a mostani választás elsősorban a kormányváltásról szól, a helyi ügyek annak dacára kissé háttérbe szorulnak, hogy annak idején, országgyűlési képviselőként számos fejlesztést sikerült az akkori választókerületébe hoznia. Röviden elmondta, hogy mely területeken tartja a legfontosabbnak az azonnali változtatást, majd átadta a szót Gréczy Zsoltnak, a DK szóvivőjének.

Zsolt sok területet érintett, de mondanivalójának lényege néhány pontban összefoglalható: egyrészt a lehető legtöbb választónak kell elmennie szavazni, másrészt csak olyan jelöltre, illetve listára szabad szavazni, amelyik esélyes a parlamentbe jutásra, harmadrészt pedig felhívta a figyelmet az ellenzéki koordinált indulás fontosságára.

Ez utóbbi pont a hódmezővásárhelyi időközi választás tükrében különösen erős hangsúlyt kapott. Jelezte ezt az is, hogy a hozzászólások nagy része is e téma körül forgott. Felmerült a Jobbikkal való megegyezés kérdése is, ezt azonban a DK szóvivője kategorikusan elutasította. Emlékeztetett, hogy a Jobbik maga is elzárkózott bármilyen tárgyalás lehetőségétől az MSZP-vel és a DK-val, de ő maga sem tudna elképzelni egy olyan közös kormányzást a választások után, amibe beleférne a Jobbik által képviselt politika. Meggyőződése, hogy egy, a Jobbikkal kötött megállapodást a DK szavazóinak nagy része azzal büntetne, hogy nem szavazna a DK pártlistájára. Ez akár többszázezer szavazatot is jelenthet. Legyünk optimisták, bizakodók, a választásokig pedig tegyük a dolgunkat – zárta gondolatait.

DJ

1 másolata

2 másolata

4 másolata

5 másolata

6 másolata

7

9

10

Vélemény, hozzászólás?