Gyurcsánytalanítás

Nagy lehet a baj a Kormány háza táján. Onnan vélem ezt sejteni, hogy a kevésbé nézett Hír TV, és az ennél kicsit jobban olvasott Magyar Nemzet is megint Gyurcsányozik. Mint tudjuk, ezen médiák a Kormány szócsövei, itt lehet hallani, látni mindazt, amit szeretne megosztani a zemberekkel, de önmaga nem teheti, most épp azért, mert a sikerpropaganda minden erejét leköti.

Az egész anyag a Hír TV értesüléseire épül, aminek már szép irodalma van a legújabb kori bírósági aktákban – döntően elmarasztaló ítélet formájában. A hír egyszerű: az ellenzéki összefogás kerékkötője – na, kitalálják? – Gyurcsány Ferenc. Ez nem lenne hír, többen tudni vélik, hogy a közelgő dunai árvízben is benne van a keze. A hír az, hogy ezt állítja az MSZP és az Együtt 2014-PM is.

Kicsit továbbolvasva a cikket láthatjuk, hogy a két megszólaltatott szocialista politikus egyike sem mondott ilyent. Nem úgy Juhász Péter, aki az E14-PM társelnöke.

gyurcsany_fobia

Én minden meghatározó, tekintélyes politikus nyilatkozatára odafigyelek, ezért aztán gyorsan át is ugrottam volna Péterünk mondatain, ha nincs a hírben egy újabb fordulat. E szerint a Demokratikus Koalíció már el is döntötte, hogy megszabadul Gyurcsánytól. Ez nagyjából annyira igaz feltételezés, mintha azt írták volna meg, hogy Simicska Lajos átutalta az összes elsíbolt fideszes pénzt az MSZP-nek, és kérte a felvételét is. Nem is foglalkoznék ezzel tovább, inkább kicsit Juhászoznék.

Nyilván nem ismerem jól az E14-PM belső viszonyait, de háttér-információim vannak. Ezek alapján az a vélemény alakult ki bennem, hogy Juhász Péter (bár hivatalosan a pártszövetség társelnöke), tehetsége és hasznossága alapján a sokadik senki kategóriáját erősíti. Lényegében ő a párt selmeczigabikája, akit bármikor elő lehet húzni, hogy mondjon egy nagyot (a nagyobb baj, hogy elő is húzzák). Az bizton kijelenthető, hogy Gyurcsány-fóbiája van. Nincs vele egyedül, ilyen a politikusok közül pl. a Schiffer, a polihisztérikák közül meg pl. a Havas. Utóbbiak azonban nem leendő részesei egy ellenzéki összefogásnak.

A Hír TV és a Magyar Nemzet célja világos: egyrészt el akarják terelni a figyelmet az ország problémáiról, másrészt gyengíteni szeretnék az ellenzéki összefogás lehetőségét.

Az E14-PM vajon mit akar? Egyre kevésbé értem, és egyre kevésbé szimpatikus…

DJ

Vélemény, hozzászólás?