Jobbik – lakossági fórum – Padosné

Ritkán járok lakossági fórumokra. Általában csak akkor, ha vagy a téma, vagy a résztvevők valamiért érdekelnek. Olyan is van (ritkán), hogy mindkettő fennáll. Nem vagyok ezzel egyedül, saját tapasztalat, hogy az emberek nemigen veszik a fáradtságot arra, hogy ilyen típusú rendezvényeket látogassanak. Ez alól csak a „nagy” emberek fóruma szokott kivétel lenni.

A Jobbik ma délutánra nyílt lakossági fórumot hirdetett a magyar oktatásról Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő és Pados Zoltánné volt óvónő szereplésével.

jobbik_padosne

A Faller hátsó kapuja előtt, a Polgármesteri Hivatallal átellenben volt a helyszín. Mit mondjak, nem egy szerencsés megoldás, de ez legyen az ő bajuk. Ha a zemberek nehezen mozdulnak meg egy teremben lévő (így valamennyire rejtett), leülési lehetőséggel tarkított fórumra, akkor a Hivatal előtt még kevésbé szívesen állnak másfél órát. Meg is látszott a létszámon, a sajtón kívül talán tízen, ha voltak az érdeklődők.

Megmondom őszintén, én a Padosné miatt mentem el. A Jobbik oktatáspolitikáját nagyjából ismerem, nem gondoltam, hogy új információkat kapok. Nem is kaptam. Volt ott minden: több Wass Albertet, nemzettudatban elmélyített gyermekeket, a finnugor (ál)eredet eltörlését, sok cionista biznisz-szektázás (értsd: HIT Gyülekezete), kicsi nyócévezés, liberálbolsizás, stb. A szokásos. Én a Padosnéra vártam, mert érdekelt volna, hogy miként vezetett kacskaringós politikai útja a Jobbikig.

Kiderült. Azzal kezdte, hogy egy hete terjed a városban a pletyka, miszerint ő lesz a Jobbik várpalotai polgármester-jelöltje. Közölte, hogy ez nem igaz. Szavaiból én azt szűrtem le, hogy neki igazából nincs is köze a Jobbikhoz, egyszerűen arról van szó, hogy miután a fideszes városvezetés kirúgatta a volt fő-főóvónővel, egyedül Máté József képviselő, a Jobbik helyi elnöke mutatott érdeklődést a sorsa iránt. Így szívesen eljött, hogy beszéljen az esetéről.

Legyek korrekt: nem is beszélt másról. Bennem azért ott motoszkál a kisördög. Láttam én már karón varjút. A legkevésbé sem csodálkoznék el, ha jövőre jobbikos plakáton találkoznék az arcával. Ami persze nem baj, meg aztán a szíve joga. A választók meg majd döntenek.

 DJ

Vélemény, hozzászólás?