Lakossági fórum a 8-as várpalotai elkerülőről

Ma a Thury-várban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és az elkerülő munkálatait végző SDD Konzorcium szervezésében lakossági fórumot tartottak a projektről. A fórum levezénylője Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője volt.

A NIF részéről Fodor Imre projektvezető, az SDD részéről Kerékgyártó Attila projektvezető, rajtuk kívül Talabér Márta polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő volt jelen.

A fórum elején a szokásos köröket futották, beszélt néhány mondatot Fodor Imre, aztán a polgármester asszony, majd Kontrát Károly is egy kicsit. A lényeg ezután következett.

Kerékgyártó Attila, a kivitelező cég projektvezetője tartott egy prezentációt a beruházásról (Facebbok oldalunkon a kivetített anyagot megtekinthetik). Maga a bemutató tartalmas, konkrét volt. Nyilván, még csak a tervezett munkálatokról, időpontokról tudott beszélni. Ha majd elkezdődnek a nagyobb munkálatok, akkor biztosan lesznek majd problémák is, de ez a későbbi fórumok dolga lesz.

Az előadás után jöhettek végre a kérdések, elvégre ez mégiscsak egy fórum volt. A Csákány híd mellett lakók,és  a munkálatok miatt a MÁV lakásokból kiköltözni kényszerülők voltak a legaktívabbak, de volt kérdés az erőműnél való gyalogos áthaladás veszélyességéről, és a Péti út és a 8-as összekötő szakaszának építéséről is.

Úgy gondolom, hogy a Csákány híd dűlőn élőket megnyugtathatták a válaszok (persze majd a jövő megmutatja, hogy mennyi lesz igaz a tervekből), a MÁV lakásokban lakók problémájára viszont nem sikerült megoldást találni a fórumon. Az erőműnél való gyalogos áthaladásra a projekt gazdái nem tudtak érdemben válaszolni, de ez valóban nem az ő feladatuk. Kis idő elteltével a polgármester asszony ígéretet tett a probléma megvizsgálására. A Péti út és a 8-as közötti szakasz kérdésénél derült ki, hogy az a rész a mostani projektnek nem is része. Tehát nagyjából a Nyárfás-tótól a mostani 8-asig megépítendő rész még csak a tervezés fázisában van. Fodor Imre elmondta, hogy terveik szerint az a szakasz is el fog készülni a mostani projekt tervezett végére, mert az egy jóval kisebb beruházás. Majd meglátjuk.

Alapvetően jó kis fórum volt, Kontrát Károly is csak egyszer idegesítette fel magát egy EU-s pénzmegvonással kapcsolatos kérdésnél, igaz több kérdést nem is kapott. Remélhetőleg az ígéreteknek megfelelően még lesz több fórum is a beruházás alatt.

DJ

elker_forum1

 

elker_forum2

 

elker_forum3

 

elker_forum4

 

elker_forum5

 

elker_forum6

 

elker_forum7

 

elker_forum8

 

elker_forum9

 

elker_forum10

 

elker_forum11

 

elker_forum12

 

elker_forum13

 

elker_forum14

Vélemény, hozzászólás?