Lakossági fórum Balatonfűzfőn Vágó Istvánnal

Vágó Istvánról eddig annyit tudtunk, hogy egy igen művelt, nagytudású ember. A tegnapi lakossági fórumon megismerhettük egyrészt politikusi erényeit, másrészt közvetlenségét és humorát is.

6

Nagyon jó párost alkottak vendéglátójával, Deák Istvánné, Mariannal, a DK országgyűlési képviselőjelöltjével. István elsősorban szakterületével, a médiahelyzettel foglalkozott rövid bevezető előadásában, míg Mariann magáról, eddigi munkásságáról, jelölti elképzeléseiről beszélt.

A szándékosan rövid bevezető után jöhettek a kérdések, amiből volt elég. A munkamegosztás itt is jól működött Mariann és István között, a különböző területekről érkező kérdéseket felváltva válaszolták meg. Vágó István le sem tagadhatta műsorvezetői vénáját, mert a legelejétől kezében tartotta, moderálta a folyamatokat. Erre szükség is volt, mert egy kormánypárti troll is megbújt a sorok között. Néhány találó riposzt, visszakérdezés hatására trollsága szertefoszlott, így aztán rövid időn belül elhagyta társaságunkat.

A kérdések, hozzászólások között akadt nem kevés kritikus hangvételű is, elsősorban a kampányra, az ellenzéki összefogásra vonatkozóan, de többen érdeklődtek a DK “Sokak Magyarországa” programjának egyes pontjai felől is. Úgy gondolom, hogy minden kérdésre őszinte és kimerítő választ kaptak. A diskurzusnak a terembérleti idő lejárta vetett véget, bár István néhányukkal még folytatta az épület előtt, mielőtt visszaindult Budapestre. Estére egy jóhangulatú, kötetlen beszélgetést tudhattunk magunk mögött.

DJ

1

2

3

4

5

7

8

 

Vélemény, hozzászólás?