Már megint nem értem a szocialistákat…

Talán egy hónapja merült fel egy baráti beszélgetésen, hogy a szocialisták nem is akarják megnyerni a 2014-es országgyűlési választásokat, mert arra játszanak, hogy a Fidesz újbóli hatalomra kerülése után 1,5-2 évvel úgyis egy népfelkelés/éhséglázadás fogja elsöpörni őket. Mindez hitelesnek tűnő forrásra támaszkodva hangzott el.

nem_ertem_a_szocikat

Én akkor azt mondtam, hogy nem hiszem el, mert ekkora ostobaságot nem nézek ki belőlük, meg aztán el se tudom képzelni, hogy a legerősebb ellenzéki párt ne akarjon győzni az elkövetkező választáson. Így is gondoltam. Aztán…

Aztán valami változást éreztem az MSZP politizálásában. Tényleg csak érzés volt, megmagyarázhatatlan, tényekkel alá nem támaszható. Egészen addig, amíg a Szolidaritás szobordöntő akcióját el nem ítélte a párt. Azon nagyon elcsodálkoztam, még ma sem értem. Majd jött a Gyurcsány-féle „ünnepeljünk együtt október 23-án” ajánlat felemás elfogadása.

Azt hallani, hogy az Együtt’14 – PM már napok óta győzködte az MSZP-t az elfogadásról, végül elunta a dolgot és bejelentette, hogy ők benne vannak a dologban. Erre a szocialisták kiadtak egy közleményt, miszerint felhívják tagjaikat, szimpatizánsaikat, hogy vegyenek részt a rendezvényen. Értjük?! Az emberek menjenek el rá, de az MSZP vezetése nem szívesen lesz ott. Én legalábbis nem tudom máshogy értelmezni a dolgot.

Még gondolkodnak, hogy részükről ki is mondjon beszédet. Nem tudom elképzelni, hogy október 23-án a színpadon ott lesz Bajnai, Gyurcsány, meg egy sor más politikus, de Mesterházy az nem. Márpedig a mai helyzet ez. Biztosra veszem, hogy ez változni fog, de akkor sem értem, hogy mi végre a szocialisták pávatánca? Valami koncepció van a háttérben? Átgondolják rendesen a lépéseik következményeit?

Nem először ugyan, de már megint nem értem a szocialistákat…

DJ

Vélemény, hozzászólás?