Mégis lesz program a palotai majálison

Félve írom le kijelentő módban az írás címét, mert mint tudjuk: a Fidesz útjai kiszámíthatatlanok. Alig egy napja, hogy arról írtam, miszerint azt hallani, hogy nem lesz semmiféle program az idei, várpalotai majálison. Az már tegnap reggelre kiderült, hogy a hír igaz.

Szerencsére csütörtökön épp testületi ülés volt, így Deák Istvánné, a DK képviselője fel tudta tenni a kérdést, hogy miként gondolja ezt az igen tisztelt városvezetés? Sokáig kerestem a megfelelő (nyomdafestéket tűrő) szót annak jellemzésére, ahogyan egyetlen, szeretett polgármesterünk válaszolt. A cinikusnál maradtam. Szerinte, ha az ellenzéki képviselők (értsd: Deák Istvánné és Falussy Sándor) szeretne programot a majálison, akkor vegyék fel a kapcsolatot a szakszervezetekkel, mert ez egy szakszervezeti ünnep. Hoppá!

majalis2

Eddig úgy tudtam, hogy a munka ünnepe. Az volt tavaly, meg előtte is. Idénre megváltozott. Nem is értem, hogy miért munkaszüneti nap? A mi Mártánk talán már írja a törvénymódosítási javaslatát, miszerint ne legyen az. Végül is fűződik a nevéhez már egy aljas törvényjavaslat, amiben az Alkotmányt módosították, így vesztette el több tízezer ember a korkedvezményes, korengedményes nyugdíját. Visszamenőleg. Igaz, akkor kicsit lekésett polgármesterünk, mert a Lázár-Balsai duó pénteki produkciójához csak a rákövetkező hétfőn csatlakozott. Most itt a lehetőség, hogy első legyen, legalább ebben.

De foglalkozzunk azokkal, akikkel érdemes. Miután a majális egyéb dolgai (kitelepülő vállalkozókkal való kapcsolat, bérleteztetés, stb.) a Közüzemi Kft.-hez tartozik, így Deákné megkereste Horváth Tamás ügyvezetőt ezzel a problémával. Kiderült, hogy a programok elmaradása miatt hozzá is sok panasz érkezett, nem mellesleg a kitelepülő vállalkozók részéről is, hiszen annyit ők is tudnak, hogy program nélkül kevesebb az ember, kevesebb a bevétel. Márpedig a bérleti díjat akkor is ki kell fizetniük, ha a kutya nem megy a Parkerdőbe.

A lényeg: a Közüzemi Kft. vállalta, hogy felállítja a színpadot, ad hozzá áramot és biztosítja a hangosítást. A saját költségére. Újabb levelek mennek az egykori (és remélhetőleg jövőbeli) fellépőknek is, miszerint a múltkorit tekintsék tárgytalannak, mégis lesz lehetőség fellépni. Remélhetőleg az időszűke nem okoz problémát, és lesznek programok a színpadon.

Köszönet érte Deák Istvánnénak, de legfőképp Horváth Tamásnak, a Közüzemi Kft. vezetőjének!

DJ

Vélemény, hozzászólás?