Megkért a polgármester asszony, ezért…

…megírom. A mai testületi ülésen az a megtiszteltetés ért, hogy a polgármester asszony reagált legutóbbi írásomra. Bejelentette, hogy marad a helyén, és megkért, hogy ezt írjam meg. Megtörtént.

Aztán kifejtette, hogy szerinte az írás stílusa nem megfelelő. Gyorsan végigfutottam gondolatban a szövegen, hogy mire is gondolhatott, de látva értetlenségemet a segítségemre sietett: a „fideszes komondorok” és a „pofátlan hazugság” kifejezéseket tartotta említésre méltónak. Hozzátette azt is, hogy azért is kéne helyénvalóbb stílusban írnom, mert immár a Pénzügyi Bizottság nem képviselő tagja vagyok. Akkor tegyük a helyére ezeket a dolgokat!

Én nem gondolom, hogy ezek a kifejezések durvák lennének. A polgármester asszony az országgyűlésben eltöltött 4 éve alatt ennél csak keményebbeket hallhatott frakciótársaitól. Biztos vagyok benne, hogy ott is megjegyezte nekik, hogy ez egy országgyűlési képviselőhöz nem illik. Az viszont az én hibám, hogy a „vak” jelzőt nem írtam oda a komondor elé, így nem mindenki érthette a kifejezés iróniáját. Máskor odafigyelek.

A „pofátlan hazugság” már hosszabb magyarázatra szorul. Az írásbeli beterjesztés szerint azért kellett a sürgősséggel tárgyalás, mert a tárgyalások (a városvezetés és az alpolgármester-jelölt között) most zárultak le. Ezt (mármint, hogy most zárultak le) készséggel elhiszem. A testületi ülésen a polgármester asszony azt is mondta, hogy az év elején már elkezdődik a tervek készítése, és ezekben már részt kell vennie a jelöltnek. Ezt is el tudom hinni.

A bibi ott van, hogy egy ilyen horderejű kérdésben egészen egyszerűen illik az ellenzéki képviselőkkel is tárgyalni. Tetszik tudni: politikai kultúra. A döntésbe úgysem tudnak beleszólni, de a több szem többet lát elv alapján talán még hozzá is tudtak volna tenni a dologhoz. Ebben az esetben persze nem lehetett volna ma megbízni a jelöltet, de egy rendkívüli ülésen ez megoldható lett volna akár januárban is. Hívtak már össze ennél kevésbé fontos ügyben is ilyet. Az már csak hab a tortán, hogy az új alpolgármester megbízatása február elsejétől fog kezdődni, hiszen a közszolgává válása miatt egy sort dolgot még el kell rendeznie addig. Nem gondolom, hogy ha januárban már valóban elkezdődnek a tervezések, azokon ne venne részt emiatt. Tehát a felsorolt okok nem indokolják a sürgős tárgyalást. Ergo: ez bizony hazugság. Ha pedig hülyének nézik az ember gyerekét, az pofátlanság. Most már tetszenek érteni?

A Pénzügyi Bizottságban betöltött tagságommal kapcsolatban pedig majd akkor szóljon a polgármester asszony, ha az ottani munkámmal lesz problémája. Megköszönöm.

Megmondom őszintén, hogy azon azért elcsodálkoztam, hogy egyáltalán reagáltak az írásomra. A felsorolt okokat nem éreztem valósnak, de nem jöttem rá az igazi okra egészen a testületi ülés végéig.  Akkor ugyanis elémperdült Galambos képviselő asszony és „megköszönte”, hogy ledegradáltam őket. Nem voltam ma formában, mert elsőre ezt se értettem. Mint kiderült, nála az verte ki a biztosítékot, hogy írásomban azt állítottam, hogy a nyári pártszétesés miatt eltűntek az alkalmas és ismert arcok a várpalotai Fidesznél. És nagyon szigorúan nézett. Mire válaszolhattam volna, már elperdült előlem. Viszont a Hivatal előtt állva, a távozó polgármester asszony is megszólított, lényegében ugyanebben az ügyben. Így már érthető minden.

DJ

Vélemény, hozzászólás?