Mi lesz itt jövőre…?

[justify]Lassan itt az év vége, kezdődik 2012. Nem szoktam sokat foglalkozni az új évvel, általában nem szokott különösebb változást okozni az életemben, mint ahogy másokéban sem. A mostani évvége azonban más lesz. Köszönhetjük mindezt Orbán Viktornak és a Fidesznek.[/justify]

[justify]Amennyiben a Fidesz frakciónak sikerül áttuszkolnia az összes sarkalatos törvényt a Tisztelt Házon (és ne legyenek kétségeink, sikerülni fog nekik), akkor jövőre egy új világ fog ránk köszönteni. Az átlagember nem vesz erről tudomást, de nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy megmondjuk: előbb-utóbb szinte mindenki észre fogja venni.

A korkedvezményes-, korengedményes- és rokkantnyugdíjasok már most tudják, hogy 2012 nem az ő évük lesz. Ez akkor is igaz, ha még semmilyen papírt nem kaptak a konkrét változásokról, pedig már csak 2 hét van hátra az évből. Ugyancsak nagy bizonytalanságban élik meg az évváltást a pedagógusok, a köz- és kormánytisztviselők, hiszen a már ámokfutásként értékelhető államosítások még bizonytalanabbá tették helyzetüket. A köznevelési törvény változása külön sújtja a pedagógusokat (no meg a gyerekeket, szülőket).

A nyugdíjasok (már, aki jövőre is az marad) se lehetnek boldogok, mert egyrészt a nyugdíjemelést nem az ő fogyasztói kosaruk szerint számolták ki, másrészt nem tudni, hogy a Kormány még milyen megszorításokra készül ezen a területen.

Aki tud majd dolgozni jövőre, őrá sem vár sok jó. A Munka Törvénykönyve változásait sokan még nem vették komolyan, de 2012-ben eljön annak is az ideje. A februári borítékot is érdemes lesz tüzetesebben figyelni. Ide tartozik, hogy a munkáltatók sem látják felhőtlennek az eget, és a béremelés, bérkompenzáció kérdése csak az egyik felhő a sok közül.

Úgy látszik, hogy az egészségügyben dolgozók sem fognak a következő esztendőre úgy visszaemlékezni, mint valami jónak a kezdetére. Ekképp a betegek sem (pedig ők egy kicsivel többen vannak).

Nem is kell ilyen felsorolást tennünk, elég, ha demokrata az ember (most abban az értelemben, hogy nem szereti, ha a hatalom határozza meg szinte minden lépését, és elvárja a neki megfelelő gondolkodást). 2012 ebben az esetben is egy sötét év lesz az életében, és ez talán még súlyosabb annál, mint ami gazdaságilag fog várni ránk. Pedig az sem lesz semmi…[/justify]
DJ

Vélemény, hozzászólás?