Nesztek! (1.)

Új rovatot kezdünk. Ez egy sorozat lesz, melynek első írását láthatják most. A rovat azoknak szól elsősorban, akik vagy a Fideszre szavaztak 2014. április 6.-án, vagy nem mentek el szavazni. Ők azok, akik a Fidesz programja (röviden: „Folytatjuk!”) mellett tették le a voksukat. Szívük joga, de döntésüknek következményei is lesznek. Ezeket próbáljuk (a teljesség igénye nélkül) menet közben bemutatni.

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a munkaügyi központok jelezték az önkormányzatok felé: májustól drasztikusan csökkenteni kell a közmunkások számát. Miért? Mert nincs rá pénz.

nesztek1Fotó: MTI

Aki nyitott szemmel járt a választás előtt városunkban, az láthatta, hogy a közmunkások száma megtöbbszöröződött. Volt ennek köze ahhoz, hogy közeledett a választás napja? Dehogy… Ahogy a Téli Közfoglalkoztatási Programnak sem, ahol nevetséges (és persze felesleges) képzéseken vettek részt a közmunkások.

A választás lezajlott, úgy látszik, hogy a közfoglalkoztatási aranykor véget ért. A programból kihulló tízezrek meg ott lesznek, ahol előtte voltak. Vagy ott sem.

Folytatják. Mi is.

DJ

Vélemény, hozzászólás?