szollosi_janos

egyéni képviselőjelölt (7. választókerület – Alsóváros)

 

1951-ben születtem a Rákóczi telepen, egy bányász család egyedüli gyermekeként. Kicsi korom óta kötődöm a Rákóczi telephez, az Alsóvároshoz, Várpalotához.

Általános iskolai tanulmányaimat a 6. sz. Általános Iskolában végeztem. 1966-69 között a MÜM 305. sz. Szakmunkásképző Intézetében kitanultam a mélyfúró szakmát. Iskola után rögtön munkába álltam fúró szakmunkásként, majd 1970-ben elhelyezkedtem a Várpalotai Szénbányák Bánta bányaüzeménél, mint lakatos.

Korán aktív tagja, majd vezetője lettem az üzemi ifjúsági szervezetnek. A tanulást továbbra sem hagytam abba, 1978-ban leérettségiztem A Dolgozók Esti Szakközépiskolájában. 1985-1989 között a Ho Si Minh Tanárképző Főiskola népművelődés-pedagógia szakán tanultam tovább. Az államvizsga letétele után a Veszprémi Szénbányák Vállalat közművelődési titkáraként irányítottam, koordináltam a vállalat kultúrházait, könyvtárait és üdülőit.

A bányászkodás felszámolása miatt munkahelyem 1992-ben megszűnt, így kényszer megoldásként biztosítási üzletkötőként, majd brókerként dolgoztam. Több, mint 3 évtizede polgári gyászszónokként is tevékenykedem. 2008-ban “papíron” nyugállományba kerültem.

Évtizedeken keresztül konferáltam a város kulturális és politikai rendezvényeit. Évek óta elnöke vagyok a TIT városi szervezetének. Tagja vagyok még a Várpalotai Olimpiai Körnek, a Rákóczi Telepi Baráti Körnek, valamint a NOWA Sport Egyesületnek.

Elváltként, egyedül, de nem magányosan élek abban a Rákóczi telepi házban, amelynek kisszobájában valaha megszülettem.