Szülinap

Ezt is megértük. Ötéves lett a Demokratikus Koalíció. Sokan gondolhatják, hogy egy új pártot létrehozni nem egy nagy feladat. Főleg azok, akik még visszaemlékeznek a legutóbbi (2014-es) országgyűlési választásra, ahol gombamód szaporodtak el a vadonatúj pártok. Aztán persze a választások után semmit sem hallani felőlük, hacsak azt nem, hogy elszámolási problémájuk van azzal a sok tízmillió forinttal, amit a választásokon való indulásért kaptak az államtól. A Demokratikus Koalíció nem ezt az utat járta.

szulinapi_taggyules

Deák Istvánné választókerületi elnök köszönti a taggyűlés résztvevőit

2011 őszén alakultunk, akkor még alapvetően az MSZP-ből kivált tagokkal. Ez hamar megváltozott, az újonnan belépők zöme azelőtt nem volt egy pártnak sem tagja. Ma a DK taglétszámban, szervezettségben ott van az első négy párt között. Támogatottságban is.

Nem volt ez az 5 év egy fáklyás menet. Az első években nagymértékű volt a párt elutasítottsága. Ezt nem csak a közvélemény-kutatások mutatták (1-2-3 %-on álltunk jó ideig), de mi magunk is tapasztaltuk kitelepüléseinken, fórumainkon.

Mára ez szerencsére megváltozott. Nyilván nem vagyunk a legerősebb párt, de a kitartó munka, a párt politikájának határozottsága, őszintesége meghozta azt az eredményt, hogy ma már senki sem vitatja el, hogy a DK jóval a parlamenti küszöb felett teljesít.

Az 5 év kerek évforduló egy párt életében, amit illik megünnepelni. Megtette ezt a DK országosan is, de mi itt helyben is. Évzáró taggyűlésünk ezért aztán ünnepi keretet kapott. Megbeszéltük, amit meg kellett, emléklappal ismertük el aktív tagjaink sokéves tevékenységét, majd egy vacsora melletti jó hangulatú beszélgetéssel zártuk az eseményt.

Az évforduló kapcsán minden tagunknak, támogatónknak, szimpatizánsunknak és persze szavazónknak köszönjük a támogatást!

Vélemény, hozzászólás?