Tisztelt Kontrát Károly, Kedves Talabér Márta!

Levelemet egy köszönettel szeretném kezdeni. Azt szeretném megköszönni, hogy a március 26-án bejelentett, 600 millió forintos, a városunkon áthaladó 8-as számú főút teljes felújítását célzó gigaberuházást mégsem kezdték meg a nyár elején. Előrelátó vezetőkként biztosan ráéreztek az azóta többször is előforduló hőségriadókra. Emlékszem a bejelentésre (ott ültem a testületi ülésen), láttam és olvastam a sajtótájékoztatójukat. Őszintén mondom: szinte mindenki örült a hírnek.

600_millios_utfelujitas

Persze fanyalgók mindig vannak, akkor is voltak. Első érvük épp a nyári időszakra eső munkálat volt, amikor a Balatonra menő és onnan jövő forgalom e nélkül is nagy zsúfoltságot okoz a város közlekedésében. Ebben alapvetően igazuk volt, de lehurrogtam őket, mert egy ekkora beruházás érdekében bizony vállalni kell bizonyos kellemetlenségeket.

Erre rögtön azt hozták érvként, hogy ha már felújítják a régi 8-ast, akkor azt azután tegyék, amikor az elkerülő már működik, így a nagy forgalom nem teszi már tönkre az új felületet. Volt ebben is igazság, de sikerült itt is leszerelnem őket azzal, hogy ez minden bizonnyal uniós pénz, amit most kell elkölteni (bár a sajtótájékoztatón közös, Kormány- és uniós forrásokról volt szó, és az nem volt ismertetve, hogy a várpalotai beruházás pontosan kinek a pénzéből valósul meg).

Ezeknek persze semmi sem drága, állandóan összeesküvés-elméleteket gyártanak. Amikor május első felében kirobbant az azbeszt-ügy Várpalotán, és megtudtuk, hogy a Polgármesteri Hivatal már március 18-án értesült az azbeszt ideszállításának engedélyezéséről, ezt rögtön összekapcsolták a március 26-i útfelújítás-bejelentéssel. Elképzelésük szerint a városvezetés tökéletesen tisztában volt az azbeszt ideszállításával, és mintegy kompenzációként kapta a város ezt a 600 milliós útfelújítást. Ekkor még nem tudhatták – mondják ők – hogy kitudódik a dolog, és le kell majd állítani a szállítást. Na, őket már indulatosan hajtottam el!

Kedves Károly és Márta!

Arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy most már ideje megkezdeni az útfelújítást. Lassan vége az üdülési szezonnak, lecsökken a forgalom, és a hőmérséklet is. Már csak azért is el kell kezdeni mielőbb, mert az év végéig ugye be szeretnék fejezni. Az is szempont, hogy megint erősödnek a kritikus hangok, amelyek szerint az egész projektet ejtették az azbeszt szállítás kényszerű leállítása miatt. Persze az is lehet, hogy a hírekben hallott, minden uniós útépítés elfüggesztésével van kapcsolatban a dolog, de csak találgathat az egyszerű választópolgár, mert pontos információ az nincs.

Pedig ebben olyan ügyesek! Legutóbb is, amikor a MAL veszélyes anyag lerakójára kértek engedély-módosítást, Márta rögtön felkereste a sajtót, Károly pedig azonnal kiadott egy közleményt. Gyors, frappáns, nem utolsó sorban sikeres lépések voltak.

Egyszerű állampolgárként kérem Önöket, hogy mondjanak már valamit ezzel a 600 millió forintos, nagyon megígért beruházással kapcsolatban, ezzel is segítve a nemtelen kritikusok elleni harcunkat!

Köszönettel:

DJ

Vélemény, hozzászólás?