Tisztújítás

A Demokratikus Koalíció februári kongresszusán az országos vezetés tisztújítása zajlott le, az utána következő időszakban a választókerületi szervezeteknél kezdődött el ugyanez a folyamat. A DK-nál a legalacsonyabb szervezeti szint a választókerületi, tehát nincsenek önálló települési szervezetek, de a megyei szint sem létezik. A választókerületi szervezetek közvetlen kapcsolatban állnak az országos vezetéssel.

tisztujitas

Veszprém megyében 4 választókerület van, így a DK-nak is 4 választókerületi szervezete van. A 2. számú választókerületi szervezet várpalotai irodájában a mai napon tartottuk a tisztújító taggyűlést, melyen vendégként részt vett Kerék-Bárczy Szabolcs, az Országos Elnökség tagja is. A választókerületi elnöki tisztségre Deák Istvánnét javasolta az Országos Elnökség a taggyűlésnek. Őt a taggyűlés egyhangúlag megválasztotta.

A választókerületi elnökség 8 főből állhat az elnök nélkül. Erre a 8 helyre 16 főt jelöltek a tagok. A Jelölő Bizottság végül 10 főt ajánlott a taggyűlésnek, akik közül a 8 fős elnökséget megválaszthatták.  A szavazás kétkörösre sikeredett, miután az első fordulóban egy jelölt egyértelműen a legkevesebb szavazatot kapta, viszont az előtte lévő 3 jelölt azonos szavazatszámot kapott. Így második fordulóra volt szükség, ahol immár csak ez a 3 személy szerepelt a szavazólapon. A második forduló végül eredményesen zárult, megválasztásra került a választókerületi szervezet elnöksége is.

Már csak az elnökségen belüli munkamegosztás volt hátra. A választókerületi elnök javaslatát a taggyűlés egyhangúlag elfogadta.
A Demokratikus Koalíció Veszprém megye 2. sz. választókerületi szervezete elnöksége:

Deák Istvánné (elnök)
Danka János (ügyvezető alelnök)
Beck Richárd
Bene-Doszpoly Jánosné
Berta Imréné
Dr. Hajba Csaba
Keszler Mihályné
Szöllősi János
Tarnaváry Tiborné

Vélemény, hozzászólás?