Újra a szokásos Majális Várpalotán

A cím nem véletlen. Mindannyian emlékszünk, hogy tavaly a Szindbád Kft. (természetesen a város vezetésének egyetértésével) úgy döntött, hogy nem kell színpad, így műsor sem a városi Majálisra. Volt is belőle botrány rendesen, mert fontos ugyan a középkori történelmünk ápolása zúgó nyilastól, barantástól, meg történelmi zászlóstól, de azért az elmúlt pár évtizedhez (no meg Várpalota iparvárosi múltjához) szervesen hozzátartozott a Cseri Parkerdőben megrendezett Majális is. Ahhoz pedig a színpad, ahol a város sport- és kulturális csoportjai adtak műsort – gyakorlatilag ingyen.

Tavaly az első felháborodások után a Közüzemi Kft. vezetője kármentésbe kezdett, felállítatta a színpadot, a Szindbád azonban már nem tudta rávenni a pár nappal előtte elutasított fellépőket a szereplésre. Így ott állt a színpad üresen, a város csúfjára.

A város kultúráért felelős cége közben vezetőt és nevet is váltott. Nem utolsó sorban tanult a tavalyi esetből. Örömmel látom, hogy idén ismét lesz műsor, fellépők a Majálison. Még vendég előadó is, aki nyilván nem ingyen lép fel. Az is igaz, hogy a kitelepülő vásárosoknak is érdeke a műsor, mert az embereket vonz, az pedig több bevételt nekik. Abból pedig a város is profitál valamennyit, hiszen a több látogató több vásárost vonz, abból pedig több bérleti díj folyik be.

Ritkán dicsérem a város bármely cégét is. Egyik volt főnököm mondta volt: ha a dolgodat rendesen végzed, azt nem kell megdicsérni. Az a normális. Ha valami pluszt teszel, akkor jár a dicséret. Most megengedő leszek: a hibás döntés felismerése és kijavítása – most ez egyszer – ebbe a kategóriába tartozik.

DJ

Vélemény, hozzászólás?