Városi ünnepség Várpalotán

A szokásos forgatókönyv szerint zajlott le az idei városi ünnepség az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából. Volt polgármesteri beszéd, középiskolai ösztöndíjak átadása, láthattuk a Faller színjátszó körének színvonalas műsorát, és most a koszorúzás sem maradt el a rossz idő miatt.

2

Lévén ez egy alapvetően politikai honlap, vigyázó szemünket elsősorban az ünnepi beszédre vetettük. Egyrészt örömmel konstatáltam, hogy a polgármester asszony mondta a beszédet, mert az utóbbi időben a nemzeti/állami ünnepeken ezt a feladatot általában átadta képviselőtársainak.

A beszéd egyébként korrekt volt. Ma, amikor a csapból is a minket támadók elleni küzdelem folyik, a beszédben mindössze egy félmondat volt az idegen hatalmak elleni harcról, ami még oldalhelyes is ’56 kapcsán. Ezen felül se egy Brüsszel, se egy Soros vagy migráns. Szinte már hiányzott.

Ha jól vettem észre, akkor a középiskolai ösztöndíjaknál bővült az iskolatípusok köre, ahonnan az ott kiváló eredménnyel tanulók ebben a támogatásban részesülhetnek. Jó irány, lehet ezen az úton továbbhaladni.

A fallerosok Duende Színjátszó Köre idén is (ahogyan tavaly is) színvonalas műsort adott. Azt azért halkan megjegyezném, hogy bár nem vagyunk egy nagy város, de azért több iskolánk is van, és ha mondjuk az a koncepció, hogy az ünnepi műsort ne kisdiákok adják elő, akkor is lehet pár középiskola közül válogatni.

Az ünnepség végére a koszorúzás maradt, ahol végre nem volt semmi említésre méltó, minden úgy zajlott le, ahogyan annak normális helyeken lenni kell.

DJ

1

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Vélemény, hozzászólás?