4 éves a DK – Sokak Magyarországa röpirat

Ezt is megértük. Immár négy éve, hogy létrehoztuk a Demokratikus Koalíciót. Egy új párt alapítása – főleg elegendő anyagi háttér nélkül – nem kis feladat. Még akkor is, ha az induláskor a tagság gerincét az MSZP-ből átpártolók adták, akik mögött azért volt némi pártos rutin. Az erőt és a kitartást a lelkesedés és a tenni akarás biztosította.

dk_4

Kemény évek voltak. A sokáig alig mérhető támogatottságú párt ma masszívan bírja a biztos pártválasztók 6-8 %-ának bizalmát, a tagság immár 10 000 fő körül van, és túlnyomó részük olyan ember, aki előtte semmilyen párt tagja nem volt. Kiépült az országos hálózat, jelen vagyunk az Európai Parlamentben, az országgyűlésben, a fővárosi-és a megyei közgyűlésekben, a települési önkormányzatokban.

Persze még nagyon az elején vagyunk a munkának. Jelenleg gőzerővel folyik a párt belső műhelyeiben a programalkotás, amit a jövő februári kongresszuson fogadunk majd el. Eközben is igyekszik a DK választ adni a politika kérdéseire. Ezt a célt szolgálja a Sokak Magyarországa című röpirat is, melyet Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke mutatott be a párt születésnapi rendezvényén.

DJ

A röpirat olvasásához klikk a képre!

sokak_magyarországa

Vélemény, hozzászólás?