A DK Veszprém megyében

[justify]Csütörtökön a Demokratikus Koalíció elnökségének és országgyűlési frakciójának egy része megyénkbe látogatott. Ez a program annak az országos akciónak a része volt, aminek keretében minden hét csütörtökén egy-egy megye kerül meglátogatásra, hogy minden választókerületben megmutassa magát a párt.

A program 10 órakor kezdődött Veszprémben, egy étteremben találkozott Gyurcsány Ferenc és társai megyebéli vállalkozókkal. Azt kell mondanom, hogy meglepően sokan voltak. Ez pedig nagy szó a mai világban, amikor mindenki legalább kétszer meggondolja, hogy részt vesz-e egy ellenzéki párt rendezvényén. Az okokat tudjuk…[/justify]
[justify]Ez a – nevezzük munkareggelinek – azért is volt fontos, mert itt elsősorban nem a pártelnök beszélt, hanem a helyi vállalkozók mondták el tapasztalataikat és javaslataikat az elmúlt 2 évről. Tanulságos történeteket hallhattunk.

E központi rendezvény után a vendégek külön-külön folytatták a programjaikat. A mi választókerületünket Kolber István országgyűlési képviselő, volt regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter látogatta meg. Voltunk Balatonfüreden, ahol uniós fejlesztést néztünk meg, találkoztunk ottani tagjaink egy részével is, a FüredTV pedig riportot készített a képviselő úrral és Deák Istvánné választókerületi szervezővel.

Innen Berhidára vezetett az út, ahol Pergő Margit polgármester asszony fogadta csapatunkat. A több, mint egy órás találkozó során alaposan kivesézték az önkormányzatok helyzetét.

Ezután egy kései munkaebéd következett Várpalotán, ahol a helyi Dk-sok találkozhattak Kolber Istvánnal, majd siettünk is Veszprémbe, ahol 17 órakor kezdődött Gyurcsány Ferenc fóruma. A Zeneiskola nagyterme zsúfolásig megtelt az érdeklődőkkel, pedig a rendezvény meg se lett hirdetve nyilvánosan. Sokan nem szeretik a volt miniszterelnököt, de ha egyszer meghallgatnák és megpróbálnák meg is érteni azt, amit mond, talán rájönnének: az eszükre kellene hallgatniuk, nem a szívükre.

Néhány kép a programról:[/justify]


Balatonfüreden a mólónál


A berhidai polgármester asszonynál


Katanics Sándor megnyitja a fórumot Veszprémben


Nem voltunk kevesen


Gyurcsány Ferenc pártelnök

Vélemény, hozzászólás?