A Nagy Nemzeti Migration

[justify]Népvándorlások voltak már a történelemben. A TÁRKI legújabb felmérése szerint (tervezés szintjén) minden ötödik magyar felnőtt, és minden második fiatal magyar kivándorolna az országból ideiglenesen vagy végleg. Érdekesség, hogy a Jobbik szavazóinak harmada is fontolgatja a kivándorlást (még nem tudtam eldönteni, hogy ennek örüljek-e…).[/justify]
[justify]Csak nézek magam elé. Mi történt? A Nagy Nemzeti Egymásbaborulás Rendszere megbukott? Az intézet felmérése szerint ugyanis a migrációs hajlam 2010 óta a másfélszeresére nőtt. Orbániában nem érzik jól magukat az emberek. A kétharmad sem.

Mondjuk, az utóbbi másfél évben nemigen találkozok elégedett emberekkel. Biztosan rossz helyekre járok, de mit tegyek: a Rózsadombon nincs dolgom. Azt mondják, hogy a piacra kell menni, ha meg akarod mérni a közhangulatot. Ez igaz. Az átkosban (értsd: a szocialista kormányzás 8 éve alatt) az egyik vállalkozó rendszeresen nem adott blokkot, mondván: ezeknek én nem fizetek adót! A Rendszer első repedéseit akkor láttam, amikor a II. Orbán királyság létrejötte után sem adott. Úgy látszik, hogy az egyéni érdek felülírja még a legnemzetibb érzületet is. Ez látszik a TÁRKI felmérésében is.

Olvasom, hogy királyunk újabb kérdőívet küld szét népének, most éppen gazdasági kérdésekben konzultálva velünk. Igaz, már az elvárt válaszokat is megmondta előre (erre tavaly még nem volt szükség). Még az egyszerűbb Fidesz szavazónak is elég az agyának egyharmadát használni arra, hogy meglássa: már megint hülyének nézik – nem kevés pénzért egyébként. Talán ez is növeli az elvándorlási hajlamot.

Úgy látszik, hogy az Uralkodó elvesztette a tisztánlátását. Talán nagy neki a magyar korona és a szemére csúszott…[/justify]

DJ

Vélemény, hozzászólás?