A technika ördöge

Nézem péntek 19 órától a Városi TV adását. Igazából a testületi ülésről szóló rovatra voltam kíváncsi, de ha már átkapcsoltam, végignéztem az egészet. Pontosítok: végignéztem, de csak 22 órától. Amikor ugyanis a polgármester asszony a testületi ülésről kezdett beszélni, hirtelen megállt a kép. Ott volt Márta, kimeredve, vagy 3-4 percig. Aztán bekapcsolták a Képújságot úgy 2,5 órára. A technika ördöge. Van ilyen. De nekem van erre (is) egy elméletem.

Hosszú ideje meggyőződésem, hogy a mesterséges intelligencia (itt és most a stúdió valamely berendezése) és a humán intelligencia (csak itt, és csak most Talabér Márta) hatással van egymásra. Tudom, ezt nehéz bizonyítani, de megpróbálom.

Amikor ugyanis azt tudta mondani az ő szájával, hogy megköszönte a kormánypárti képviselők munkáját, főleg azokét, akik őszintén és tiszta szívvel segítették a munkáját, azokét nem, akik nem így tettek és most ellenük indulnak a választáson, szóval ekkor a technika felmondta a szolgálatot. Nem lehet azon csodálkozni, hogy ezt már az MI sem bírta. Egy átlagos, jóérzésű ember is eldobja ilyenkor az agyát.

Én legyek az utolsó, aki egy politikai rivális tevékenységét méltatom, de ezt mondani arról a Valiról, akinek kampányfőnökként csak megköszönhetné, hogy országgyűlési képviselő meg polgármester lett, hát erre kevés szó van…

vali_martiAmikor még őszintén és tiszta szívből…

A sorba azonban beleillik. Mármint abba a sorba, ami pl. a Várpalotai Napok megnyitóján történt. Ott ugyanis a képviselőknek névvel jelzett ülőhelyeik voltak. Mindentvárpalotáért Márta úgy ültette őket, hogy a nagyon hű fideszesek és az újrahűek (Kádár, Juhász) után az ellenzékiek következtek, majd egy üres szék „foglalt” felirattal, és csak aztán az „árulók”.

De ne gondoljuk, hogy a kicsinyesség ennyiben kimerül. Az utolsó testületi ülésre teljesen átrendezték a képviselők helyeit. Eddig a kormánypártiak egymás mellett voltak (így könnyen láthatták, hogy melyik gombot kell megnyomniuk), erre az ülésre azonban a Vali és a Tivadar helye átkerült az ellenzéki oldalra, minden technikával (szavazógép, hangosítás, madzagok, stb.) együtt. Biztosan szaguk van így, hogy már nem fideszesek.

Na, erre mondaná volt kollégám, hogy HHK (az egyik „H” a hálátlan szó rövidítése).

DJ

Vélemény, hozzászólás?