A Vadai

Kedvelem a Vadai Ágit. A Demokratikus Koalíció alelnöke, országgyűlési képviselője egy vérbeli politikus. Orbán Viktor megnyalná mind a 20 ujját, ha ilyen formátumú női politikusa lenne. Szerencsére neki nincs, a DK-nak van.

vadai4

Szeretem, ha egy politikus felkészült, ha van elképzelése dolgokról, és azt nem változtatja sűrűn. Ha akkor is kiáll mellette, amikor a hallgatósága éppen nem örül neki nagyon. Biológiai hasonlattal élve: ha nem a puhatestűek, hanem a gerincesek közé tartozik. Szóval, ha DK-s.

Vadai Ági nem először járt városunkban, és remélhetőleg nem is utoljára. Most Deák Istvánné, a DK Veszprém megye 2. sz. választókerületi szervezete országgyűlési képviselőjelöltjének nem hivatalos kampánynyitójára érkezett. A kampány persze hivatalosan még nem indult meg, de minden párt már ebbe az üzemmódba kapcsolt. Kontrát Károly hónapok óta mutogatja magát minden fontosabb rendezvényen, Scheiring Gábor is megjelenik mostanság kéthetente Várpalotán. Mi több, Huszárné Bacsárdi Valéria is ott van mindenhol, ahol eleddig nemigen látták, pedig hol vannak még az önkormányzati választások…

vadai1

A program sajtótájékoztatóval kezdődött, amire egyedül a városi televízió nem volt kíváncsi. Majd biztos elmondják, hogy miért nem… Utána kezdődött a lakossági fórum, amiről részleteiben a www.varpalotai-hirhatar.hu portálon olvashatnak. Én néhány fontosabb pontjáról írnék csak a fórumnak.

Ági minden porcikájában nő. Nem véletlen, hogy tevékenyen közreműködött a DK „Bátran nő!” csoportjának megalakításában. Nem véletlen, hogy monoklit festve magára tiltakozott a nők bántalmazása, és a „vak komondoros” Balogh József képviselő ellen. Nem véletlen, hogy szívügye a DK azon programpontja, miszerint a nőknek legalább 30%-os részvételt kell kapniuk a politikában, az állami vállalatok és a tőzsdén jegyzett cégek felső vezetésében.

vadai3

Ági nem csak szép, de okos is (nesze neked Illés Zoltán). Két diploma, doktori fokozat, 6 beszélt nyelv. Nem véletlen, hogy kiáll a DK azon programpontja mellett, hogy a felsőfokú oktatást ki kell nyitni újra. Egy szegény családból származó, de tehetséges fiatalt nem szabad megfosztani a továbbtanulás lehetőségétől. Ma ez zajlik. Nincs ingyen semmi sem, tehát kell tandíj, de kell mellé egy olyan ösztöndíj-rendszer is, aminek segítségével (a tehetségesek) könnyen fedezhetik költségeiket.

vadai5

Ágiban nagy az igazságérzet, de egyben jogász is. Nem véletlen, hogy tudja: bármekkora is az igény az fideszes rablások elszámoltatására, nem lehet mindnél megtenni. Egyrészt legtöbbször törvényekkel alátámasztott esetekről van szó, másrészt nem tehetjük ugyanazt, mint ők. A Kormánynak nem dolga a bűnüldözés, indulatból pedig nem lehet büntetőeljárást indítani. A földosztás és a trafikok esetében bizton lehet számítani elszámoltatásra. Az igazi elszámoltatás pedig az lesz, ha őket többet nem engedik a hatalomba a választók.

Ági jól tudja, hogy sokfélék vagyunk. Nem véletlen, hogy vallja: egy Kormány nem törhet pálcát senki felett sem. Jelenlegi Alaptörvényünk kirekesztő, azt egy az egyben ki kell dobni, és egy újat kell alkotni, együtt a konzervatív szavazókkal. Különben marad a polgárháborús hangulat.

vadai2

Ági magyar. Hazafi. Nem véletlen, hogy kiáll a DK azon programpontja mellett, miszerint a határon túli magyarok ne rendelkezzenek választójoggal. Az szavazhasson, aki Magyarországon rendelkezik állandó, bejelentett lakcímmel. Nem lehet véletlen, hogy egy felmérés szerint a Felvidéken és Székelyföldön a legnépszerűbb ellenzéki párt a Demokratikus Koalíció. Pedig a DK nem kampányol a határon túl.

Nincsenek véletlenek. Nem véletlen, hogy kedvelem a Vadai Ágit…

DJ

Vélemény, hozzászólás?