Adni jó

Közhelynek tűnhet a kijelentés, de igaz. Különösen, ha egy közösség teszi ezt, mert ezzel önmagát is erősíti. A Demokratikus Koalíció Veszprém megye 2. számú választókerületi szervezete megalakulása óta szervez adománygyűjtést tagjai és támogatói körében. Tartós élelmiszer, használt ruházat, lábbelik, gyerekjátékok – minden, ami az adott háztartásokban nélkülözhető vagy már felesleges, de másoknak még nagy segítséget jelent.

Már hagyományosnak mondható, hogy a Csupaszív Nagycsaládos Egyesület Várpalota és kistérsége szervezetnek ajánljuk fel az összegyűlt adományokat. Ők tudják, hogy kik a legrászorultabbak. Az adomány átadásakor egy kis vendéglátásra is van lehetőségünk, az ezen résztvevő néhány családot is az Egyesület választja ki.

Idén, a mai napon zajlott le az átadás. Az Árpád Étterem és Kávézóban kezdtünk, ahol Deák Istvánné köszöntője után a kiválasztott 6 család elfogyasztott egy halászlé vacsorát, majd átvette a tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat. Itt kell megköszönnünk a Tehetségekért Kft. önzetlen támogatását mind a vacsora, mind az átadott csomagok esetében.

A vacsora után átmentünk az Árpád u. 12. szám alatti irodánkba, ahol az összegyűjtött ruházat várta a családokat. Ez évben rengeteg adomány gyűlt össze (itt is köszönet tagjainknak, támogatóinknak), töredékét tudták csak kiválasztani a családok. A megmaradt ruházatot napokon belül elszállítják, így azon tagjaik is hozzájuthatnak, akik ezen az eseményen nem vehettek részt.

Jó szívvel adtuk, jó szívvel fogadták. Karácsony előtt kell ennél több?

DJ

2

1

3

5

 

4

Vélemény, hozzászólás?