Alacsony a kerítés…

Nagy az Isten állatkertje, ráadásul alacsony a kerítése. Így lehetett hír, hogy a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete javaslatot tett – mert tehetett, hiszen az illetékes minisztérium felkérte – arra, hogy a kötelezően bevezetendő erkölcstan tanórákat mely tanárok taníthassák.

A kritériumok, melyre még az egyébként visszafogott Kálmán Olga is azt mondta, hogy hülyeség, a következők: erkölcstan tantárgy oktatására csak magas hivatástudattal rendelkező feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehet alkalmazni. Olyanokat, akik példás családi életet élnek, pl. nem lehetnek elvált személyek, nem élhetnek élettársi kapcsolatban és legalább egy házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak). Az erkölcstan tantárgyat tanító pedagógus csak az lehet, akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, aki mentes a szexuális aberrációktól, otthonukban sem néznek szexfilmeket.

Most ne feszegessük a hittanoktatás és az erkölcstan kötelező bevezetését, mert ez is amolyan fideszesre sikeredett. Pártunk és kormányunk vagy fordítva ül a lovon, vagy ha véletlenül irányba is menne, átesik ama ló túloldalára. Maradjunk az egyesületnél.

Elnöke bement az Egyenes beszéd című műsorba, de már nagyon megbánta. Finoman fogalmazva is hülyét csinált magából. Na, nem azért, mert bement, az már csak utolsó késdöfés volt. Eleve a javaslat egy orbitális baromság, ráadásul még megvédeni sem tudta. Fideszéknél ennél nagyobbak is durrannak, de ők legalább kommunikálni megtanultak.

Az elnöktől megtudtuk, hogy azért kellenek ezek a kritériumok, mert volt egy iskolaigazgató, aki a munkahelyén szexfilmet nézett. Meg a pedagógusok eltüntették az állami normatívát, ezért pénzt kérnek a diákoktól tanévkezdéskor. Meg: mert, csak, azért.

Az elnök egy lefelé húzó spirálba került, mint gazdaságunk. Reménykedve várta, hogy véget érjen a beszélgetés, de a mi Olgánk szerintem még rá is húzott. A végére már azt se tudta, hogy mit írtak le, eljutott odáig, hogy a fentebb idézett szöveg az nem is kritérium, ők csak leírták, hogy mi az erkölcstan.

A csúcspont az volt, amikor közölte, hogy jó: akkor most és azonnal visszavonja az ajánlást. Ő. Pedig az elején még arról beszélt, hogy 3000 panaszkodó szülő miatt tették ezt a javaslatot.

Mi van?!! Ez egy szakmai, érdekvédő egyesület, ami oly magas szinten műveli tevékenységét, hogy még a minisztérium is felkéri állásfoglalásra? Vagy csak a vezetése kerítésugráló? Mindenesetre kíváncsian várom a holnap reggelt, amikor (az előzetes szerint) a Start című műsor vendége lesz ugyanebben a témában. Ha javasolhatom, oda már el se menjen…

DJ

Vélemény, hozzászólás?