Alakuló ülés

Ma megtörtént ez is. Felállt az új önkormányzat, megtartották az ünnepélyes alakuló ülést a vár Thury termében. Korrekt, sallangoktól mentes volt. Meghallgattuk a Helyi Választási Bizottság elnökét, tapsoltunk a megválasztottaknak, szóval a szokásos rend szerint ment minden. Ami ilyenkor egyáltalán érdekes lehet, az a megválasztott polgármester székfoglaló beszéde.

Most ez sem történt meg. Óvatos és rövid beszéd volt. Igazából semmi olyan konkrét dolgot nem ígért meg, amit számon lehetne kérni rajta. Mindössze két momentum volt a beszédben, amire felkaptam a fejem.

Az egyik a Valiékról szólt, akik kiléptek a Fideszből, de ezzel csak megerősítették a maradókat, ezért köszönet illeti meg őket. Én megértem a polgármester asszonyt, hogy ez bántotta őt (őket) a legjobban, és emiatt volt a legtöbb álmatlan éjszakájuk a kampány alatt, de ez egy fideszes belügy. Kár volt az alakuló ülést akár csak egy percre is egy párttaggyűléssé degradálni.

A másik momentum már érdekesebb volt. Olyan „kétes, büntetett előéletű egyén” megjelenéséről szólt a politika színpadán, aki közel 10%-ot szerzett a választáson. Nem mondta ki a nevét, de ha valaki megnézi a polgármesterjelöltek eredményeit, és egy kicsit is tájékozódott a kampány alatt, akkor csak egyetlen – független – jelölt neve ugorhat be neki. Azt mondta a polgármester asszony, hogy ez „mindenkit el kell, hogy gondolkodtasson”.

Ritkán írok ilyet (talán még elő sem fordult), de ezzel a kijelentésével mélységesen egyetértek.

DJ

2

 

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

Vélemény, hozzászólás?