Az EP-választás tisztaságáért

A 2018-as országgyűlési választások után sokakban felmerült, hogy ott bizony történtek szabálytalanságok, amiknek egy része még az illetékesek szerint is a választási csalás kategóriájába tartoztak. Ezek egy része a szavazókörökben történt, főleg azokban, ahol az ellenzéknek nem voltak delegáltjaik, akik az ott folyó tevékenységeket felügyelték volna.

Az EP-választásra az ellenzéki pártok széles köre együttműködik abban, hogy a szavazókörök mindegyikébe kerüljön legalább egy ellenzéki delegált. A feladat nem egyszerű. A Szavazatszámláló Bizottság tagjai munkája kora reggeltől késő estig tart, ráadásul a delegáltak ezért nem kapnak semmilyen juttatást, szemben a választott tagokkal.

Azon választópolgárok, akik a választások tisztasága érdekében hajlandók feláldozni a május 26-i vasárnapjukat, azok az általuk szimpatikusnak tartott pártnál jelentkezhetnek erre a feladatra.

A Demokratikus Koalíció is várja a segíteni akarókat. Jelentkezni egyrészt IDE klikkelve lehet egy adatlap kitöltésével, másrészt Veszprém megye 2. számú választókerület (Balatonfüred-Várpalota) területéről közvetlenül a veszprem2@dkp.hu email-címre írt levéllel is. Természetesen lehetőség van a Facebook oldalainkon is jelezni ebbéli szándékukat (Várpalotai Demokraták, DK Várpalota-Balatonfüred, DK Balatonalmádi, DK Berhida).

Köszönjük, ha segít megakadályozni a választási csalást!

DJ

Vélemény, hozzászólás?