DK-s flashmob Várpalotán

A Demokratikus Koalíció a mai napon országos flashmob akciót szervezett, melyhez a helyi választókerületi szervezet is csatlakozott. A Bakony utcai CBA bolt előtt mintegy tucatnyi DK-s állt fel tiltakozó táblákkal. Deák Istvánné elnök, országgyűlési képviselőjelölt a sajtónak is nyilatkozott az akcióról.

cba3

Elmondta, hogy ezt, az ország összes választókerületére kiterjedő akciót azért szervezte a DK, mert a CBA két fő tulajdonosa, Baldauf László és Lázár Vilmos, október 23-a előtt egy levelet írt az összes CBA bolt vezetőjének, amiben felszólította a munkatársakat a Békemeneten való részvételre, illetve Orbán Viktor ünnepi beszédének meghallgatására. (Nem mellesleg, nyomdafestéket nehezen tűrő jelzőkkel illette a velük ellentétes politikai oldalon álló embereket – DJ).

A Demokratikus Koalíció szerint a politikának semmi keresnivalója a munkahelyeken, és tiltakozik az ellen, hogy pártállami módszerekkel bárki rákényszerítse a saját politikai nézeteit azokra, akik függnek tőle. Ezt az ország már kinőtte egyszer.

cba2

Deák Istvánné kitért arra is, hogy ez az akció nem a CBA üzletek ellen szól. Várpalotán ráadásul az üzletek egy volt politikus tulajdonai, de sose volt rá példa, hogy a politika megjelent volna a boltjaiban. (Leszámítva talán a CBA újságokat, melyek sokszor mutattak politikai színezetet, de ez szintén a két fő tulajdonoshoz volt köthető – DJ).

Elmondta azt is, hogy az interneten megjelent, a CBA üzletekben történő vásárlást bojkottáló akciót nem támogatja. Reményét fejezte ki, hogy a mostanihoz hasonló akciót nem kell soha többet szervezni, mert nem lesz rá ok.

Ismertette, hogy a demonstráció hírére Bátor Antal, a várpalotai CBA üzletek tulajdonosa felvette vele a kapcsolatot, és jelezte, hogy szívesen részt venne az eseményen, mert maga sem ért egyet a levélben foglaltakkal.

cba1

Bátor Antal szerint kellemetlen helyzetbe került, mert Várpalotán a CBA üzletek az ő tulajdonában vannak, neki viszont az az alapelve, hogy az üzletben dolgozni kell, nem politizálni.

Kis párhuzamot vont a bajai videó-ügy és a mostani helyzet között, mert szerinte előbbiben egy DK tag is érintett, utóbbiban pedig a több ezer CBA tagból kettő. (Itt kicsit emlékeztetnem kell, hogy apró tévedésben van az üzlettulajdonos: amíg a videó ügyben valóban egy – immár volt – DK tag is szerepelt, ebben az ügyben nem két sima tag, hanem a két fő tulajdonos az érintett. Ez azért nem ugyanaz. – DJ).

Elmondta, hogy a levelet nem is továbbította a dolgozók felé, ráadásul október 23-án hagyományosan közös kiránduláson vesz részt a kollektíva, idén Tokajon voltak.

Véleménye szerint ez az ügy negatívan vetül az egész CBA hálózatra, és csak remélni tudja, hogy a várpalotaiak ennek ellenére, továbbra is szívesen vásárolnak a CBA üzletekben.

DJ

A demonstráció táblái:

cba_flash_plakat3

cba_flash_plakat2

cba_flash_plakat1

cba_flash_plakat4

 

Vélemény, hozzászólás?