Dobrev fórum Várpalotán

Nem hivatásos politikus. Azonban aki meghallgatja egy fórumát, vagy csak beszélget vele, abban egy gondolat biztosan felmerül: sajnos. Dobrev Klára egy felvilágosult, okos asszony, aki a közélet apró részleteivel és nagy összefüggéseivel is tökéletesen tisztában van. Nem mellesleg kiváló szónok.

3

Akik részt vettek a tegnapi várpalotai fórumán, azok ezt mind megtapasztalhatták. Sokan csak úgy ismerték Klárát, mint Gyurcsány Ferenc feleségét, aki mintegy férje árnyékában él. Ha volt is ilyen személy a tegnapi fórum hallgatói között, annak biztosan megváltozott a véleménye.

4

A fórumon elején a népszavazásról szinte szó sem esett.  Klára bő félórában elemezte a Fidesz hatalmi működését. Elmondta, hogy mi az amit nem ért benne, mi az, amit tökéletesen ért (bár elfogadni nem tud), és beszélt arról is, hogy mitől tart. Sok, országosan ismert politikai elemző a kardjába dőlt volna, ha hallja.

Persze ez az elemzés végül eljutott az (ál)népszavazáshoz, hiszen mint rámutatott, ennek az egésznek semmi köze az európai bevándorlás-krízishez, csak és kizárólag a Fidesz hatalomtechnikai ügyeskedéséről van szó.

2

Természetesen a fórum másik felében volt lehetőség kérdéseket is feltenni az előadónak, amivel sokan éltek is.Végül jutott még egy kis idő a buzdításra is: Dobrev Klára arra kérte a hallgatóságot, hogy a népszavazásig hátralévő időben mindenki agitáljon a távolmaradás és/vagy az érvénytelen szavazás mellett.

DJ

Vélemény, hozzászólás?