“Egy követ fújnak!”

Ezzel a címmel jelent meg a tegnapi Naplóban a hír, miszerint Talabér Márta parlamenti képviselőnk sajtótájékoztatót adott. Gondoltam: na végre, biztosan most jelenti be, hogy az előző városvezetés alatti ordenáré „hibákért” ki a felelős. Csalódnom kellett. Nem is Talabér Márta tartotta a sajtótájékoztatót, hanem Kiflicsücsök szenátornő, aki előbb megszabadította polgármester asszonyunkat a bőrétől, és azt magára húzva, a mi egyetlen Mártánknak adta ki magát.

talaber

Mondhatja bárki, hogy ezt csak kitalálom, de akkor hogyan lehet, hogy szóról szóra ugyanazt mondják mindketten?! És, ha csak ketten mondanák… Ez folyik minden médiából, amit a Fidesz ural, tehát szinte mindenhonnan.

Persze, biztonságos olyan sajtótájékoztatót tartani, ahol nemigen kérdeznek, meg baráti alákérdezős riportot készíttetni. Nincs meg annak a veszélye, hogy valamiként kiderüljenek a saját gondolataink, ha és amennyiben vannak.  Ezért is veszélyes a fészbuk. Az egy ingoványos talaj. Ráadásul liberális. Az szól hozzá, és azt, aki és amit csak akar.

Vannak persze bátrabb (vagy inkább, mint a cigány lova: vakmerőbb) fideszes politikusok, akik beszállnak egy-egy vitába, vagy éppen ők generálnak egyet. Aztán persze megbánják, mint az a bizonyos kutya, amelyik kilencet kölkezett…

Így járt pár hete országgyűlési polgármester képviselőnk is, aki az átadás előtt álló feszített víztükrű műfüves pálya körüli hozzászólásokba merészkedett bele. Néhány percen belül úgy érezhette magát, mint műnyúl az agárversenyen. Emlékeim szerint három egész hozzászólásra futotta erejéből, de miután mindegyik után hatványozottan kapta a sallerokat, meg tockosokat, jobbnak látta lelépni. Be se kellett volna. Nem való ez nekik. Nem jó érzés, ha szüretlenül öntik a sz@rt az emberre, lássuk be!

bacsardi_vali

Mondjuk, ha van benne kollegalitás, akkor szól a Valinak, hogy nehogy véletlenül felrakjon a fészbukra valami fideszes baromságot. Nem szólt. Felrakta. Na, amit utána kapott, azt a 2014-es választásokig nem felejti el. Pedig még a család is beállt a védelembe, így megtudhattuk, hogy a helyi Fidesz-elnök anyuka nem is pártkatona. Hö-hö!! Szereztek néhány jó percet.

Igaz, mára már eltűnt az egész. Töröltetett. Hej, ha ilyen könnyen menne a fészbukkon kívül is…

 DJ

Vélemény, hozzászólás?