Elhallgatásból jeles!

Nézegetem a város honlapján a februári testületi ülés előterjesztéseit, és hiányérzetem támadt. Rögtön három is. Egészen pontosan ennyi előterjesztést hiányoltam. Mint kiderült, az elsőnél tévedtem, mert megszületett, csak épp a honlapra nem került fel. Érdekes a város honlapjának működése, azt hiszem megér most már egy írást ez is. Valahogy mindig olyan elterjesztések hiányoznak róla, amik valami oknál fogva kényesek lehetnek. Én hinnék a véletlenekben, de ha azok kezdenek rendszeressé válni…

bir.test.ules

Na szóval, az első előterjesztés, amit hiányoltam, az az önkormányzat kiállása a Kormány migránsellenes politikája mellett. Az ország azon településein, ahol januárban is ülésezik az önkormányzat, már túlestek ezen, ezért is hiányoltam most a várpalotai előterjesztések közül. Mint írtam, az anyag beterjesztésre került, csak a honlapról maradt le. Aki kíváncsi rá, az IDE klikkelve elolvashatja.

Nem kell persze csodálkozni, hogy a Birodalomban ez az anyag körbefut, hiszen az Uralkodó a minap nyilvánította ezt az egész dolgot nemzeti ügynek. Márpedig a Sithek világában a birodalmi katonáknak egy dolguk van: végrehajtani a kiadott (párt)utasításokat. Lehetne ugyan fanyalogni, hogy Várpalota önkormányzatának minek ezzel a kérdéssel foglalkozni, ha nem érintett benne, ráadásul épp egy testületi üléssel ezelőtt mondta volt a polgármester asszony, hogy ide aztán pártpolitikát ne hozzon senki – szóval lehetne vitatni mind az előterjesztést, mind a döntést (a mai testületi ülésen elfogadta a többség), de ismerjük a Birodalom működését, kár koptatni a klaviatúrát.

Nem így a másik két – nem létező – előterjesztésnél. Na, ezek aztán nemcsak a város honlapjáról hiányoznak, hanem úgy egészében is. Az egyik ügyről már írtam az előző hónapban (http://varpalotaidemokratak.hu/valami-van-a-levegoben-varpalotan/). Azt gondoltam, hogy a riasztóan magas új primer hörgőrák esetek száma városunkban arra készteti a városvezetést, hogy lépéseket tesz a dolog kivizsgálása ügyében. Írásomban erre bíztattam őket. Hiába. Úgy látszik, hogy ez az ügy nem érdemes arra, hogy foglalkozzanak vele. Talán úgy gondolják, hogy ez nem olyan helyi ügy, mint a bevándorlási kvóta elleni tiltakozás, akkor meg miért is foglalkozzon vele a képviselő-testület? Esetleg azt gondolják, hogy ha valamiről nem beszélünk, akkor az nem is létezik? Mint a kisgyerek, aki becsukja a szemét, és azt hiszi, hogy ha ő nem lát senkit, akkor őt sem látja senki? Mondhatnánk, hogy gyerekes viselkedés, ha nem lenne esetlegesen életeket veszélyeztető nemtörődömség.

zugor_balazs(El)hallgatásban egyébként vérprofik. Szerintem tanítják nekik. Ezt mutatja a harmadik előterjesztés is, amit nem találhatunk sehol sem. Ha valaki nem tudná, évfordulót ülünk ugyanis. Most van egy éve, hogy városunknak 2, azaz KETTŐ főállású alpolgármestere van. A gyengébb emlékezőtehetséggel megáldottak részére egy kis visszatekintés: a 2014-es önkormányzati választások utáni első, ünnepi, és alakuló testületi ülésen Talabér Márta polgármester asszony bejelentette, hogy most, hogy már nem kell az országgyűlési munkával is foglalkoznia (értsd: nem kell robotként törvényjavaslatokat megszavaznia), teljes erejével arra fog koncentrálni, hogy Várpalota gazdaságát élénkítse, elősegítse új munkahelyek teremtését. Néhány hétre rá viszont azt láthattuk, hogy a testület elé egy olyan előterjesztés került, amiben Zugor Balázs vállalkozót javasolják főállású alpolgármesternek megválasztani, éppen ezen feladatokkal. Ráadásul mindössze egy évre, aztán majd meglátjuk alapon. Volt szerencsém azon a testületi ülésen részt venni, előtte pedig a Balázzsal beszélni pár mondatot. Már akkor is kevésnek tűnt ez az egy év, de ő állította, hogy ennyi idő alatt is lehet eredményeket elérni. A kormányhivatal aztán beleszólt a dologba, így a teljes ciklus idejére kellett alpolgármestert választani, de ez a lényegen nem változtat: az egy év leteltével én vártam volna, hogy valamiféle beszámoló születik ennek a 12 hónapnak az eredményeiről.

Annak idején is írtam: ő egyike azon kisszámú fideszes politikusnak, akiket tisztelek és kedvelek. Az is igaz, hogy egy év elteltével is nagyon idegenként mozog a politikában, de ezt inkább a javára írom. Az viszont tény, hogy egy beszámolót illett volna beterjesztenie az elmúlt egyéves tevékenységéről, még akkor is, ha kézzelfogható eredményeket eddig nem is sikerült elérnie. Még márciusban sem lesz késő…

DJ

Vélemény, hozzászólás?