Elkezdődik…

Az országgyűlési választás egy fontos esemény a pártok életében. Az idei – azt gondolom – az ország számára még fontosabb lesz. Az elmúlt bő egy év nem volt könnyű időszak a demokratikus ellenzék pártjainak. Nehezen éltük meg itt helyben is mindazt, ami az országos politikában történt. Azt sem állíthatom, hogy mostanra minden kérdés elrendeződött. Ennek ellenére még néhány nap, és elkezdődik a kampány. E hét szombatján hivatalosan is belevágunk.

Veszprém megye 2. számú választókerületében (Balatonfüred – Várpalota) az MSZP és a DK megállapodása alapján a Demokratikus Koalíció állít egyéni jelöltet, akit az MSZP–Párbeszéd pártszövetség támogat. A mérhető nagyságú ellenzéki pártok közül jelöltet állít még a Jobbik, az LMP, az Együtt és a Momentum is. Biztosan indulnak jelöltek kamupártok színeiben is, de ezekről még nincs információnk. Kérdéses, hogy a koordinált jelöltállítás érdekében az LMP, az Együtt és a Momentum miként dönt majd? A jelöltek visszaléptetésére hivatalosan még van idő, de a választóknak jobb lenne, ha már pont kerülne a dolog végére.

A Demokratikus Koalíció egyéni országgyűlési képviselőjelöltje Deák Istvánné, a várpalotai Magániskola alapító-igazgatója, volt országgyűlési képviselő, a Veszprém megyei Közgyűlés és a várpalotai képviselő-testület tagja. Ez már nem újdonság, hiszen február elsején Ráczné Földi Judit, a DK országos elnökségének tagja egy sajtótájékoztató keretében bemutatta Mariannt, mint a DK jelöltjét.

jel_bemutato

Bár a kampány még nem kezdődött meg hivatalosan, balatonalmádi civilek szervezésében már múlt hét szombaton megszervezésre került egy lakossági fórum, amire a DK, a Fidesz, a Jobbik, az LMP, és a Momentum jelöltjét is meghívták.

balmadi_forum

Ha valaki meg szeretné tekinteni, a Youtube-on erre lehetősége van:

 https://www.youtube.com/watch?v=nlmdevzNqDQ&feature=youtu.be

Ilyen kampány előtti rendezvény lesz a csütörtöki (február 15.) Dobrev Klára fórum is a várpalotai Nagy Gyula Galériában, amire sok szeretettel várunk mindenkit!

dobrev_plakat

Február 17-én, szombaton lesz a DK kampánynyitó Kongresszusa, 19-én pedig megkezdődik az ajánlásgyűjtés. Fontos tudni, hogy a választásra jogosult állampolgár akár minden jelöltet támogathat a jelölti ajánlóív aláírásával, ezzel segítve a választáson való elindulását.

Amennyiben szeretné Deák Istvánné jelöltségét támogatni, azt a veszprem2@dkp.hu email-címen, a lakcímét megadva jelezheti, és mi felkeressük Önt, hogy aláírhassa az ajánlóívét.

Természetesen az ajánlásgyűjtési időszakban folyamatosan ki is települünk, ott is várjuk aláírását.

Elkezdődött. Dolgozzunk!

DJ

Vélemény, hozzászólás?