Eredményeink: Fidesz propaganda Várpalotán – közpénzből

Postaládámba érkezett egy érdekes kiadvány. Nyolc egész oldalnyi újság, a címe: Eredményeink – Várpalota Város Önkormányzatának négyéves beszámolója. Mi a gond ezzel? – lehetne kérdezni. Egy önkormányzatnak kutya kötelessége beszámolni az elért eredményekről, esetleges kudarcokról, ha máskor nem, akkor a ciklus végén mindenképp.

eredmenyeink

Volt erre példa, igaz az Leszkovszki Tibor nevéhez fűződött. Minden ciklus végén a Polgármesteri Hivatal irodái készítettek egy beszámolót az elvégzett munkákról, azt egyesítették és átadták a jelölteknek. Tények, adatok, értékelések. Korrekten.

Ezzel szemben ez az újság egy, a várpalotaiak pénzén készített választási Fidesz-kiadvány. Még csak titkot sem csinál belőle Talabér Márta, aki az első oldalon a köszöntőjét így fejezi be: „Szeretnénk, ha folytathatnánk a munkát, amit elkezdtünk. Tudjuk, hogy mire van szükség a városnak és mindent Várpalotáért, önökért teszünk!”.

Ha fideszes lennék, akkor fel lennék háborodva: Bástya elvtársnő csak 11 képen látható a kiadványban, pedig 55 van benne. Ezért valakinek felelnie kell!

Ahogyan azért is, ahogy tördelve (remélem jó kifejezést használtam) van az újság. Olyan érzete támad az embernek, mintha valaki szólt volna, hogy talált felesleges sokszázezer forintot a Hivatal spájzában, amit másnap reggelig el kell költeni. Hamar munka sose jó – tartja a mondás. Így fordulhatott elő, hogy például a 7. oldalon a testvérvárosi kapcsolatokról szóló írásba valahogy belekerült a mellette lévő cikk egy szövegrészlete.

De mindez lényegében csak technikai probléma, a tartalmi kérdések ennél fontosabbak. Valami csoda folytán, ebből a kiadványból az derül ki, hogy Várpalotán nemhogy minden rendben van, hanem egészen egyszerűen minden tökéletes. Én vagyok egy szerencsétlen, csúszómászó féreg, aki nem látja ezt a hihetetlen fejlődést, a város ragyogását, ráadásul direkt csak olyanokkal találkozik, akik hasonló vakságban szenvednek. El kéne má’ kárhoznom.

Már csak azért is, mert akárhogy is nézem, a kiadványban felemlegetett felújítások, korszerűsítések nagy része az utóbbi szűk egy évben valósult meg, sok közülük alig 1-2 hónapja. Persze beletartozik ez is 4 évbe, meg aztán minek bármit is a ciklus elején megcsinálni, ha a választópolgár úgyis elfelejti néhány hónap múlva?

Megmosolyogtató elemek is vannak az újságban. Ilyen az, amikor a 2. oldalon bejelentik, hogy a város kerékpárút-hálózatát (??) 119 millió forintból fejlesztették, alatta meg egy nagy kép, a felirata szerint megkezdődött a 8-as elkerülő út építése. Tetszik érteni? Van egy kerékpárutunk, ami a 8-as mellett épült, mert ott ugye nagy a forgalom, de rögtön megtudjuk, hogy ez már nem sokáig lesz így, hiszen megépül az elkerülő. A közeli jövő: egy kisforgalmú közút, mellette egy teljesen felesleges kerékpárút. A néhány évre való előrelátás csodája…

Kis mosolyt csalt az arcomra a 6. oldalon olvasható hír is, miszerint „Fejlesztettük a várpalotai sportcsarnokot is, ahol többek között multifunkciós műfüves pályát alakítottunk ki…”. Ugye erre is emlékszünk? Ez az uszoda helyszíne.

A civil támogatások rendszeréről szóló, 7. oldali íráson már mosolyogni sem volt kedvem. Amit ők pályázatnak hívnak a civil szervezetek részére, az nem más, mint a 8 egyéni képviselőnek adott lehetőség arra, hogy szavazatokat szerezzenek.

Fél- és dezinformációk sorozata ez a lap, nem értékelés. Akik nem szeretnének gondolkodni, azok nézegessék a képeket benne, akik viszont igen, azok emlékezzenek és elemezzenek!

DJ

Vélemény, hozzászólás?