Gréczy fórum

A kifejezetten téli időjárásnak köszönhetően nem voltunk sokan Gréczy Zsolt, a DK szóvivőjének lakossági fórumán, de aki dacolt az időjárással, és eljött, az nem csalódott. Zsolt a funkciójából is adódóan (bár ezt nem minden párt szóvivőjéről mondhatjuk el) nemcsak naprakész információkkal rendelkezik a hazai politikai helyzetről, de sajtós kapcsolatai révén a háttérfolyamatokra is rálátása van.

2

Deák Istvánné választókerületi elnök, Gréczy Zsolt
és Glázer Tímea regionális elnöki megbízott

Bevezetőjében a DK Sokak Magyarországa címet viselő pártprogramjáról szólt, amiről két dolog biztosan elmondható. Egyrészt az, hogy ez egy lényegében kormány-programnak is megfelelő kidolgozottságú anyag, másrészt pedig az, hogy ilyennel – jelenleg még – egy parlamenti párt sem rendelkezik. A program ebből adódóan persze hosszú, ezért négy olyan területet emelt ki, amelyekre a legnagyobb hangsúlyt szeretné fektetni a DK:

1. Aki napi 8 órát dolgozik, az meg tudjon élni a fizetéséből
2. Aki végigdolgozott egy életet, az tisztességes nyugdíjat kapjon
3. Aki beteg, az meggyógyulhasson
4. Aki tanulni akar, az tanulhasson.

Egy fórumon persze fontos, hogy miről beszél az előadó, de engem mindig jobban érdekelt, hogy milyen kérdések érkeznek hozzá, és azokra mennyire ad korrekt válaszokat. A kérdésekből leszűrhető, hogy mely témák érdeklik leginkább a hallgatóságot, a válaszokból meg megtudhatjuk, hogy a vendég mennyire veszi komolyan a feladatát, illetve a megjelenteket.

3

Ezen a fórumon egyik szempontból sem volt probléma. Meglehetősen sok időt fordítottunk az ellenzéki összefogás kérdéseire, de szóba került a választás bojkottjának lehetősége, a DK parlamenti kivonulása, a Fidesz politikusainak majdani elszámoltatásának lehetőségei, de még a Kálmán Olga Hír TV-hez való átigazolásából adódó plusz megjelenési lehetőségek témája is. Tartalmas két óra volt.

DJ

Vélemény, hozzászólás?