Majálisoztunk idén is

Nem egyszerű feladat egy Majálison való kitelepülés megszerezése. Idén ráadásul nehezített terepen dolgoztunk, mert az időjósok esőt és szelet is ígértek, úgyhogy pártfeladatként mindenki ahhoz imádkozott a jó időért, akihez csak tudott. 🙂

Nem tudom, hogy emiatt, vagy csak a szerencse okán, de elfogadható időnk volt. Kicsi szél, erősen szűrt napsütés, de ne legyünk telhetetlenek. Reggel 8 órára már a helyszínen voltunk. Lepakolás, sátorállítás, padok, asztalok felállítása, dekorálás és egyéb előkészületek – egy óra alatt ezeken is túl voltunk.

2

Megkezdtük a házilag készített zsírral és tepertőkrémmel megkent és lilahagymával felturbózott kenyerek készítését az előtérben, illetve a csülökpörkölt főzését a háttérben.

1

3

Csak megjegyzem, hogy a kukta és a séf munkáját egy szigorú, nagy darab ember felügyelte órákon keresztül. 🙂

4

A sok munka és stressz miatt koffeinhiány lépett fel többünkben. Szinte mindenünk megvolt az orvoslásához. Szinte. Volt vizünk, vízforralónk, instant kávénk, tejporunk, cukrunk/édesítőnk. Egyedül áramunk nem volt, így a jószomszédi viszonyra alapozva áramkunyerálás céljából átballagtunk a Bakonykarszt Zrt. várpalotai csapatához. Nemcsak, hogy áramot, de még rétest is kaptunk. Ezt nem hagyhattuk viszonzatlanul, így  megkezdtük a Nagy Pogácsa Kínáló Hadműveletet. Száz szónak is egy a vége, lett forróvizünk, így kávénk is.

6

7

 

A jószomszédi viszony eggyel arrébb is működött, ahol az MSZP helyi csapata táborozott. Meglátogatta ugyanis a Majálist Gőgös Zoltán elnökhelyettes, aki a saját csapatához tartva, egy baráti beszélgetésre megállt nálunk. Mi sem voltunk restek, átmentünk hozzájuk, és aláírásainkkal támogattuk a népszavazási kezdeményezéseiket.

9

12

 

Időközben egyre nagyobb számban érkeztek a lakosok a Majálisra, így a sátrunkat is sokan meglátogatták, beszélgettek velünk, aláírták az 5 kérdéses aláírásgyűjtő ívünket.

8

10

11

13

14

Dél után egy kicsivel aztán elkészült a csülökpörkölt és a krumpli is, így nekiállhattunk ebédelni.

15

16

18

Örömünkre szolgált, hogy bográcsunkhoz lekucorodott a PM várpalotai elnök asszonya is, akivel együtt kampányoltunk anno 2014-ben. 🙂

17

Közép-délutánra már sikeresen elfáradtunk, kicsit elpilledve figyeltük a mellettünk lévő színpadon folyó produkciókat.

19

Akiben még volt egy kis energia, az plusz feladatként gyermekfoglalkoztatást is vállalt. 🙂

20

Délután 3 magasságában aztán égi jelet kaptunk, így gyorsan sátrat bontottunk, elpakoltunk, és mire leszakadt az eső, mi már az otthon melegéből gondoltunk vissza erre a tartalmas, szórakoztató napra.

DJ

 

 

Vélemény, hozzászólás?