Márta megszavazta

No, nem. Még véletlenül sem gondolom, hogy ezen bárki is elcsodálkozna. Az ellenkezője? Az hír lenne.

Még júniusban írtam róla, hogy a fideszes többség meg akarja változtatni a temetkezésről szóló törvényt, bevezetve a szociális temetkezés új értelmezését. Varjú László, a DK országgyűlési képviselője megkérdezett erről több olyan fideszes polgármestert, aki egyben törvényhozó is. Talabér Márta nem vállalta a személyes választ, vezető főtanácsadóját bízta meg, hogy nevében véleményezze a tervezett módosítást. A törvényjavaslatot embertelennek és kivitelezhetetlennek tartotta.

Aztán tegnap megszavazta.

talaber_szavazat

Minden szentnek, és a mi Mártánknak is maga felé hajlik a keze. Biztosan 10, 20, de akár 30 másodpercig is vívódott magában, hogy az épeszű racionalitást, az emberséget válassza, avagy a párthűséget. De beszélek itt butaságot, szó sincs itt sima párthűségről. Hideg, racionális döntésről kell beszélnünk.

Jönnek a választások. Országgyűlési képviselő-jelölt nem lesz belőle, hiszen a választókerületi elnök (így a jelölt) az a Kontrát Károly, akit szinte minden ünnepi rendezvényen láthatunk, mindannyiunk örömére. Állítólag idén a Mikulás is ő lesz.

Azt hallani, hogy polgármester-jelölt sem lesz, mert arra bejelentkezett a Vali. Így volt ezzel 2010-ben is, és tudjuk: csak akarni kell valamit, és az vakóra válik.

Marad az EP-képviselőség, és úgy hírlik, hogy Mártánk arra aspirál. Ilyenkor furán mutatna egy „nem” szavazat egy Kormány-előterjesztésre. Ha sikerülne neki, két települést biztosan tudok, ahol tömegesen fellélegeznének…

Egyébként meg alkalmas is lenne rá. Egyrészt az ottani döntései nem befolyásolnának semmit, másrészt egy Áder meg egy dajcstomi után igazán nem lenne szembetűnő a jelenléte.

Mindezt persze majd eldöntik az „égiek”. A szegények meg kezdjék meg ásni szép lassan a sírjukat, hiszen a mondás szerint is: aki magának gödröt ás…

talaber_szoc_temetes

DJ

Vélemény, hozzászólás?