Megkezdi kampányát a Demokratikus Koalíció

A kampány első szakasza úgynevezett imázskampány: célja, hogy még inkább megismertesse a Demokratikus Koalíció nevét és fő mondanivalóját a választókkal – mondta el Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke, aki a kampányfőnök feladatát is ellátja.

Az imázskampány óriásplakátok kihelyezésével indul: augusztus 1-je és 5-e között több mint félezer plakát kerül ki utcákra, terekre, elsősorban vidéken és kistelepüléseken. A párt nem az Orbán-kormány, hanem az Orbán-rendszer ellenzékeként működik, célja nem csupán a jelenlegi kormány megbuktatása, hanem a demokratikus erőkkel közösen a teljes Orbán-rendszer eltakarítása és a demokratikus köztársaság helyreállítása. Az óriásplakátokon ezért Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke látható, aki az „Összefogással a Köztársaságért!” szlogennel hívja föl a demokratikus ellenzéki pártokat az együttműködésre. A plakát egyúttal vizuálisan is összeköti a volt miniszterelnököt a párt nevével.

dk_plakat

Az imázskampány a facebook-on folytatódik, majd szórólapozással és aktív utcai jelenléttel, kitelepülési sorozattal fejeződik be – folytatta a kampányfőnök. Augusztus második felétől a parlamenti szezonkezdetig a Demokratikus Koalíció több ezer tagja és aktivistája több százezer, az óriásplakáthoz hasonló szórólapot oszt szét. A Demokratikus Koalíció az ország közel 900 településén van jelen, így az aktivisták akár több tízezer választóval is közvetlenül találkozhatnak.

A Demokratikus Koalíció a párt- és kampányfinanszírozás legteljesebb nyilvánosságáért száll síkra. Molnár Csaba ezért bejelentette: a plakátkampány mintegy nyolcmillió forintba kerül majd. Mivel a párt nem kap állami támogatást, az akciót adományokból, és a DK vezetőinek, országgyűlési képviselőinek személyes felajánlásából finanszírozzák.

Vélemény, hozzászólás?