MM, avagy a Műsortalan Majális

Új időszámítás kezdődött a várpalotai majálisok történetében. Idén megtartották az I. Fideszes majálist. Fő ismérve, hogy unortodox. Emberemlékezett óta nem volt olyan ugyanis, hogy ne lett volna hivatalos műsor ezen a rendezvényen. Ezt is megértük. Színpad volt ugyan felállítva, csak épp senki sem lépett fel rajta. Javaslom, hogy el se bontsák, legyen emlékműve eme történelmi tettnek, amit minden évben megkoszorúzhat majd a Fidesz helyi szervezete.

majalis1

Megtehetik, mert az unortodoxia jegyében idén sátrat állítottak, kijöttek a rendezvényre, mint párt. Tetszik érteni?! Hivatalos műsort nem akartak, mert ez egy kommunista gyökerű, szakszervezeti „ünnep”, amire felesleges pénzt áldozni, viszont kimentek, mint párt, ami nem tudom, hogy valaha is előfordult-e velük. Komolyan mondom: időtálló cipőtalp lenne a zarcukból…

majalis2

Persze inkább ételt kellett volna osztaniuk, mint aláírást gyűjteni. Ugyanis azt akartak. Minek?! Van már nekik több, mint egymillió (ők mondták, tehát biztosan igaz). Így gondolhatták a majálisozók is, mert a felállított kitelepülő pultnál csak akkor volt ember, amikor valaki odament leporolni. Nem is maradtak sokáig, hamar otthagyták sátrukat.

Apropó, sátor. Titkos megfigyelők jelentették, hogy az urak, úrhölgyek (Hofi szerint: lovagok, lovaginák) sátrát közmunkások állították fel előző nap, vigyázták éjjel, és bontották el ma. Finom fehérnemükhöz szokott kéz nem állja a sátorlap durvaságát.

A civilekben viszont van kurázsi. A „nem lesz műsor – mégis lesz – mégsem lesz” háromnapos színmű utolsó felvonása csattanósra sikeredett. Amikor a Közüzemi Kft. vezetője úgy döntött, hogy (a Szindbád helyett!) vállalja a színpad felállítását, a hangosítást, akkor felkérte a város kulturális életéért felelős kft. ügyvezetőjét, hogy ugyan értesítse már a táncosokat, sportolókat, stb. hogy mégis lesz lehetőség a fellépésre. Megtörtént. Meg is jött a válasz. Gyorsan. Külön-külön, de mégis egységesen. Állítólag finoman, sok mindenre hivatkozva, de lényegében elküldték melegebb éghajlatra. Nem is volt a városban a mai nap…

DJ

Vélemény, hozzászólás?