Mutyi a trafikban?

Nem egyforma felkészültséggel vágtak bele az üzletbe a várpalotai trafikok. A közel 2 hónappal ezelőtti induláskor egy jó részükben nem volt pl. bankkártyás fizetési lehetőség. Így volt ez a Lassu Gábor üzemeltette, a Tesco-ban nyitott trafikban is. Gondoltam: van ilyen. Időbe kerül a hálózat odavezetése, a bankkal való szerződéskötés. Aztán múlt az idő, hetek teltek el, és még mindig csak kézpénzzel lehetett fizetni.

trafik

Ennyi időbe nem kerülhet a kártyás fizetés megoldása, ezért gyarló módon arra gondoltam, hogy a bank által kért %-os részesedés miatt nem éri meg a dolog. A termékkör kicsi, az is zömében cigaretta, így valamennyire érthető is volt a dolog. Azonban augusztus elejétől a cigaretta árrése 10%-ra nőtt a Nagy Narancs Összefogásnak köszönhetően (a cigik szépen lassan, a régi árukészlet kifogyásának ütemében meg is drágultak…), változás mégsem történt. Itt már valami csoda kell – gondoltam –, de legalábbis egy szent közreműködése.

Nem állítom, hogy Szent István lépett közbe, de tény: augusztus 20-adika után végre lehet a Tesco-s trafikban is kártyával fizetni. Azonban, ahogyan a mondás tartja: minden vállalkozónak maga felé hajlik a keze. A kedves vásárlót ugyanis egy kézzel írt kis papír fogadja, miszerint bankkártyával csak akkor lehet fizetni, ha a vásárlás összege eléri a 2000 Ft-ot.

Mi van?!! A vállalkozó úr úgy gondolja, hogy felül áll a törvényeken, rendeleteken? Mert ennek az intézkedésnek biztosan nem az Erste Bank az oka. Neki az a jó, ha egy doboz gyufát is kártyával vásárol meg valaki. Marad a vállalkozó, aki biztosan éjszakákon át kalkulálgatott, mire kijött neki, hogy csak 2000 Ft feletti vásárlásnál éri meg neki ez a szolgáltatás. Egyébként biztosan jól tud számolni, mert bátran belevágott a koncessziós pályázatba akkor, amikor még a cigi árrése a harmada volt a mostaninak, és az árusítható termékek köre is jóval szűkebb volt…

Szerintem itt sima profit-maximálásról van szó. Gondolom a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is így fogja gondolni.

DJ

Vélemény, hozzászólás?