Ne mondogassuk!

Érdekesen működik az emberi elme. Aki már részt vett egy Agykontroll tanfolyamon, az tisztában van vele, hogy az emberi agy programozható. Ennek van mentális technikája, ami az ún. alfa-szinten történik (az éber és az alvó állapot között). Igen hatékony tud lenni. Az agy azonban éber állapotban is reagál a „programozásra”. Igaz, ilyenkor jóval több idő és hatás kell hozzá.

pozitiv_gondolkodas

Mondok egy példát: tételezzük fel, hogy van egy szomszédom, akiről az égvilágon semmi rosszat sem tudok elmondani. Egyszer csak azt hallom, hogy galád, terrorizálja a családját, iszik, stb. Nem foglalkozom a dologgal, hiszen a tapasztalatom teljesen mást mond. Aztán egyre több helyről, egyre többször hallom ugyanezt. Eljön az az idő, amikor már nem hiszek a saját szememnek, ez az információ (programozás) el kezd hatni rám. Az emberek zöme így működik.

Vegyünk politikai példát: Gyurcsány Ferenc nyilván nem kormányzott hibátlanul (ilyen miniszterelnököt nem is ismerek), de korántsem volt az a népnyúzó, szemkilövető, tolvaj, stb. vezető, mint amit a Fidesz propaganda éveken át terjesztett róla. Ennek ellenére hatott? Nagyon is. Nincs politikus, aki ilyen mértékű karaktergyilkosságon ment volna keresztül.

Mondok példát a másik oldalról is. Jelenlegi kormányfőnkről egyre többször olvasható, hallható, hogy pszichiátriai kezelésekre szorul rendszeresen a testvéri Ausztriában. Az információ terjed, már-már lemoshatatlan, pedig bizonyíték nincs rá.

Na jó, ez lehet, hogy rossz példa volt…

A lényeg, hogy bizonyos üzenetek, ha elég sokszor és elég sok embertől halljuk, olvassuk, akkor az beprogramozódik az agyunkba, eluralkodik rajtunk.

Amiért klaviatúrát ragadtam e témában, annak az az oka, hogy az utóbbi időben egyre több (a demokratikus ellenzékkel szimpatizáló) embertől hallom, véleményformálótól olvasom, hogy a tavaszi országgyűlési választások már lefutottak, a Fidesz úgyis nyerni fog.

Emberek! Ennél károsabb gondolkodás kevés van! Ennek csak az lehet a vége, hogy azok sem mennek el szavazni, akik eddig elmentek volna, vagy az ún. bizonytalanok táborát erősítik jelenleg. Ne vágjuk magunk alatt a fát, szorgoskodnak azon eleget a politikai ellenfelek!

Csak pozitívan!

DJ

Vélemény, hozzászólás?