Örülünk

Az ember gyereke – általában – nem saját szórakoztatására vet papírra sorokat, különösen nem közösségi kérdésekkel foglalkozó oldalakon. A varpalotaidemokratak.hu oldal ráadásul közéleti, politikai kérdésekkel foglalkozik elsősorban, így írásainak nagy része is kritikai éllel kerül megfogalmazásra. Vannak kivételek is, amelyek pl. javaslatot tartalmaznak egy-egy döntés meghozatalával kapcsolatban. Hívjuk „noszogató” írásoknak ezeket.

orulunk

Ilyen írás volt a tavaly december közepi „Fázzunk egy kicsit” is (http://varpalotaidemokratak.hu/fazzunk-egy-kicsit/ ). Ebben arra próbáltuk terelgetni a döntéshozókat (a városvezetést), hogy a Kormány által a fával, szénnel tüzelőknek is biztosított ún. téli rezsicsökkentés keretében, az állam által nem finanszírozott szállítási költségeket az önkormányzat vállalja át az igénybevevőktől. Amennyiben bonyolultra sikeredett volna az utóbbi mondat: ha valaki igényelte a 12.000 Ft értékű fa, szén, PB-gáz, fabrikett juttatást, akkor annak kiszállítási költségét ne neki kelljen kifizetnie, hanem azt az önkormányzat vállalja magára.

Az az írás nem véletlenül íródott, nem nyitott kapukat döngettünk. Természetesen rákérdeztünk a hivatalban, hogy van-e ilyen szándék a döntéshozók fejében? Miután (akkor) nem volt, megszületett az írás, hogy ebbe az irányba terelgesse a gondolataikat.

Így aztán örömmel olvastuk az önkormányzat face-oldalán január 8-án, hogy a városvezetés úgy döntött, hogy ezt a költséget átvállalja. Persze az meg se fordul a fejünkben, hogy olvasták írásunkat, és emiatt ehhez a döntéshez bármilyen mértékben is hozzájárultunk volna. Egyszerűen csak örülünk a döntésnek.

DJ

Vélemény, hozzászólás?