Para-Kovács Imre: Mikor legyünk hülyék?

para_kovacs_imreKedves Kormány, tényleg nem kukacoskodni akarok, tulajdonképpen nem is én vagyok én, csak egy egyszerű állampolgár ír Önöknek, aki nagyon szeretne tisztán látni, akit nem érdekel semmi, örül a rezsicsökkentésnek, nem néz ellenzéki tévécsatornákat, nem hallgat ellenzéki rádiókat és főleg nem olvas mindenféle balliberális újságokat, internetes kiadványokat, blogokat és közösségi oldalakat. Én vagyok az a magyar ember, aki nem akar balhét, teszi a dolgát, kifizeti a villanyszámlát, fizeti a törlesztő részleteket és nem panaszkodik, hétvégén még gépsonkára is telik, a gyerekek rendes ruhában járnak, nem újban, de tisztában. Templomba is járok.

Azt szeretném kérni tisztelettel, hogy mondják meg nekem, mikor legyek hülye és mikor legyek előrelátó, öntudatos és értelmes választópolgár, mert most teljesen össze vagyok zavarodva.

Önök eddig azt kérték tőlem, hogy higgyem el mindazt, amit Selmeczi Gabriella vagy Szijjártó Péter mond nekem, ne akarjak gyarmat lenni, vegyem észre, hogy Magyarország jobban teljesít, örüljek a Médiatanácsnak, a Médiatanács által kiterjesztett sajtószabadságnak az új Alaptörvénynek, különös tekintettel a Nemzeti Hitvallásra, a díszkiadásnak. Azt akarták, hogy hatódjak meg Kerényi Imrétől, nem kevésbé az általa megrendelt alaptörvény-illusztrációktól, tapsoljak Fekete Györgynek, amikor eldönti ki magyar és ki nem az. Válaszoljak a Nemzeti Konzultáció idióta kérdéseire, lehetőleg helyesen, fogadjam el, hogy Simicska Lajos egy magyar vállalkozó, akinek minden sikere az én sikerem is egyben. Azt várták el tőlem, hogy higgyem el: a multinacionális vállalatokra, bankokra és kommunikációs cégekre kirótt külön adót nem hárítják át rám, de ha mégis, akkor ezért a mocskos külföldiek a felelősek.

Én mindezt megtettem, mert szeretem a munkámat, és joggal féltem attól, hogy amennyiben tiltakozom, vagy vicces képeket posztolok az interneten Orbán Viktorról, akkor a fideszes főnököm kirúg, a gyerekek meg ehetnek zsírt.

Elhittem mindent.

Nem csak úgy tettem, nem megjátszottam magam, hanem a kormány elvárásainak megfelelően hozzábutultam a propagandához, magamban sem káromkodtam, csak mentem reggel dolgozni, aztán este haza, fizettem az adókat (itt jegyezném meg halkan, hogy megszámlálhatatlanul sokfélét, de ezt sem panaszként…), néztem az M1 Híradóját, de tényleg kizárólag azt, előfizettem a nemzeti napilapokra, örültem Matolcsy György jegybankelnöki kinevezésének.

Megpihentem a hetvenes IQ-tartományban, és nem voltam elégedetlen, bár néha problémát okozott a hajkefe használati utasításának értelmezése, de erről a szemét külföldiek tehetnek.

Most viszont előállt a ritka szavú Pintér Sándor belügyminiszter, és felhánytorgatta nekem, hogy felelőtlen vagyok, mondjuk ki bátran: azt állította, hogy én, a magyar állampolgár hülye vagyok, mert elindultam a kopott gumis Suzukival Győrből Budapestre, ahelyett, hogy a Meteorológiai Szolgálat jelzését helyesen értelmezve otthon maradtam volna, és a tévében nézem a nemzeti ünnepet.

Kedves Pintér Sándor, ez így nem megy.

Ha a magyar lakosságnak annyi esze volna, amennyit Ön elvár tőle, amennyivel értelmezni lehet egy időjárás jelentést és abból következtetéseket lenne képes levonni, akkor az összes bevezetésként felsorolt dolog nem működött volna. Ha a magyarok képesek lennének eldönteni, mikor maradjanak otthon és mikor menjenek el, akkor a Fidesz már rég egy másfél százalékos párt lenne egy külvárosi irodában, és azon veszekednének, ki nem rakta be rendesen a kávépénzt csütörtökön a dobozkába.

Ha a magyarok önállóan gondolkodnának, maga és párttársai akkor jutnának mikrofonhoz, ha beneveznének a Dal című vetélkedőbe, de – és ezt nem a rosszindulat mondatja velem – az Eurovíziós dalfesztiválra nem jutnának ki.

Olyan nincs, hogy amikor az a Közgép érdeke, akkor a magyarok legyenek hülyék, amikor meg gáz van, akkor mindenki legyen baromi okos. Hamarabb kellett volna eldönteni, hogy a hazának (Simicska-Orbán-haza) öntudatos, értelmes, felelős állampolgárokra van-e szüksége, vagy agyatlan barmokra, mert menet közben nincs változtatás. Ha hülyéket neveltek, hülyéket díjaztak és támogatták az elbutulást, akkor hóviharban sem lesz másképp. Attól, hogy 100 kilométeres szél fúj, négyméteres hótorlaszok keletkeznek, és a katasztrófavédelem bénázik, a Belügyminisztérium sms-t küld, az osztrákok meg hókotrókat, ettől hirtelen nem fog a nép megvilágosodni, hanem marad pontosan olyan idióta, mint amilyennek eddig szerették.

Tetszettek volna munkaalapú társadalom helyett tudásalapú társadalmat építeni!

Mivel ez egy pillanatig sem volt cél, most ne mutogassanak a hóban rekedt autósokra, hanem ha vihar van, menjenek oda, szabadítsák ki őket, vigyenek nekik meleg teát és kussoljanak. Ha tisztába kell tenni a lebutított magyar szavazókat, akkor tisztába kell tenni, ha ölben hazavinni őket egyesével, akkor azt. Mert senki sem kérte, hogy Önök, Kedves Kormány fogyatékosként kezeljenek minket, de ha már ránk erőltették ezt, akkor viseljék a következményeket.

Kávét kérek, kevéske mézzel. De meglehetősen gyorsan, különben másra szavazok.

Vélemény, hozzászólás?