Plágium 2.

[justify]Mai hír, hogy a Pécsi Tudományegyetem lezárta Gyurcsány Ferenc plágium-ügyének vizsgálatát. Miután nem került elő a szakdolgozata, másra nem is juthatott az egyetem. A vizsgálatnak azonban volt eredménye: kiderült, hogy Gyurcsány Ferencnek volt szakdolgozata, az azonban már a 2000-ben történt átvizsgálás során sem volt meg.[/justify]
[justify]Gondolkodjunk egy kicsit. A gyanú arra alapult, hogy miután a DK elnöke „ráugrott” a Schmitt-ügyre (2011), majd gyorsan eltüntette a saját és sógora szakdolgozatát, hogy ne derülhessen ki a saját 1984-es plagizálása. Erre kiderül, hogy már 2000-ben sem volt meg (másik hárommal együtt). Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet egyik legtehetségesebb politikusa, de azért ennyire még ő sem gondolkodhatott előre. Főleg úgy nem, hogy 2000-ben még nem nagyon hallottunk róla, mint politikusról.

Mostanság a jobboldal se nagyon erőlteti a témát. A HÍR TV-ben nincsenek további leleplező riportok. Megy a sunnyogás. A Fidesz szóvívője se szalad az újságírók elé. Akkor most mi van? A HÍR TV is 2003-tól sugároz csak.

Amikor Vadai Ágnes azzal járta be a médiát, hogy őneki aztán mutathatnak bármit ez ügyben, ő más semmit sem hisz el, nos, akkor még én is ráztam kicsit a fejem. Most azt kell mondanom, hogy ha ezek után valahonnan előkerül mégis egy szakdolgozat, akkor az már a nagyon gyanús kategóriába kerülne nálam is.

Azt gondolom, hogy ez az ügy kifújt. Ezt belátták a készítői is, így szinte biztosra vehetjük, hogy jön majd a másik. Vagy most készül, vagy már meg is van. Várjuk türelemmel.[/justify]

DJ

Vélemény, hozzászólás?