Pógármester azt üzente…

Ballagok a tésidombi posta felé ma reggel, hát látom, hogy a Bakony utca és Körmöcbánya utca sarkán lévő kis zöldterületet túrják fel ezerrel. Kis érdeklődés után kiderült, hogy bármennyire is furcsa: itt és most egy kampányesemény előkészülete zajlik.

terkovezes

Történt ugyanis, hogy egyetlen polgármester asszonyunk leszólt a Közüzemi Kft.-hez, miszerint ezt a területet péntekig térkövezzék le, hogy még a választás előtt át lehessen adni. Rögtön eszembe jutott egy népdalunk, amit pofátlanul átköltöttem:

„Pógármester azt üzente,
Legyen ez most lekövezve!
Ha péntekre nem lesz készen,
Hogy adom át szombat délben?!”

Közélet iránt érdeklődő emberként azért felmerült bennem a kérdés: mivégre kell ez az egyébként nem létfontosságú beruházás? Annyi pénzt elköltött már a Fidesz Várpalotán a kampányra, amennyit az összes többi induló együtt sem. Ebből a szempontból nagy kampányt folytatnak. Óriás-, nagy- és kisplakátok, szórólap hegyek, hirdetések milliós tételben, a kitelepüléseken a köténytől kezdve mindenféle ajándéktárgyak. A városi újságban ha legalább 5-ször nem szerepelnek, akkor az bezúzásra kerül, és a városi tv-ben sem szűkölködnek a műsorpercekkel. A mindannyiunk pénzén kiadott, állítólag az eredményekről szóló 8 oldalas újságról nem is beszélve.

Rájöttem. Katona Csaba az ok. Valamiért – vajon miért is – úgy érzik, hogy nem elég a mellette folyó kampány ahhoz, hogy a tésidombiak „visszafogadják”. Volt ő már itt képviselő, de aztán elköltözött a Felsővárosba, ezért aztán Inotán indították 2010-ben. Az elmúlt 4 évben kőkemény munkával elérte, hogy kiszerettek belőle. Nagyon. Annyira, hogy még Mártikáék is belátták: ott semmi esélye sem lenne. Kell tehát valamilyen látványos kampányesemény, ami hamar előkészíthető és nem is kerül nagyon sokba. Ez lett a térkövezés.

A választókerület jelenlegi képviselője helyett tehát Katona Csabát indítja a Fidesz. Ez a kampánytérkövezés egyben szimbolizálja a váltást is. Emlékszünk, hogy pár éve minden fideszes képviselő fákat ültetett a városban szerte-széjjel. Na, Keresztény Levente fája épp itt volt, a munkálatok helyszínén.

DJ

Vélemény, hozzászólás?