Sose érjen véget!

Többek között magam ellen is beszélek. Én úgy várom már az október 13-át, ahogyan kevesen az országban. Mégis azt szeretném – tudják: mindent Várpalotáért – hogy ne érjen véget a kampány. Ennyi átadás, fejlesztés, felújítás ugyanis az elmúlt 4 évben nem volt, mint amennyi az elmúlt hetekben.

Átadásra kész már a KaCsa tér is (Bakony utca – Körmöcbánya utca sarok), igaz kispórolták azt 2 méternyi járdaszakaszt, amivel össze lett volna kötve a Bakony utca 8. lépcsőház ajtajához vezető feljáró, amit mozgássérültek is használhattak volna. Talán írásunknak köszönhetően egy kútgyűrűvel biztosították Keresztény Levente képviselő úr fájának visszaültetését is, de 1 nap után mégis kivették (gondolom esztétikai okokból, mert tényleg elég viharvert kis fácska volt). Szerintem egy Fidesz fűz lesz a helyén.

Olvasom a Naplóban, hogy átadták a felújított Szent Erzsébet teret is, méghozzá a rk. egyházzal együttműködve. Ezen először elcsodálkoztam, de aztán utánajártam. Hihetetlen, de az a része a térnek, amelyik hosszú évek óta szemérmetlen állapotban volt, az az egyház tulajdona 1991 óta. Évek óta arra járt a plebános úr is, mégis csak most, épp most ért meg benne a gondolat, hogy rendbe kellene már tenni. Pedig egy földgyalu meg egy kocsi sóder sokat dobott volna a területen az elmútnyócévben. Arra azért kíváncsi lennék, hogy miképp oszlott meg a költségek viselése az egyház és az önkormányzat között.

szt_erzsi_ter

Az „i”-re a pontot a ma megjelent Várpalotainfó tette fel. Annak közepén egy cirka 190 000 Ft-os hirdetésben láthatjuk, hogy mi mindent tett Várpalotáért Talabér Márta, meg a Fidesz. Egy térkép látható városunkról, ami tele van dobálva különböző színű zászlókkal, amiken hihetetlenül magas forint-összegek olvashatók. Eléggé áttekinthetetlen a kép, de gondolom ez volt a cél. Sok helyen nehéz beazonosítani, hogy mire is mutat a zászló rúdja, ami a fejlesztés helyét adná meg.

Két dolog azonban látszik így is. Az egyik az, hogy sikerült feltenni ide olyan beruházásokat is, amik még a szoci kormányok alatt kerültek elnyerésre (tésidombi rehabilitáció, Thury-vár felújítás). Ami azonban még feltűnőbb, az a fejlesztések eloszlása a városban. Első ránézésre is látszik, hogy az elmúlt ciklusban magasról le volt sz@rva Inota, a Kálvária, és a Kismező. Kicsit alacsonyabbról a Loncsos és az Alsóváros.

fidesz_hirdetes

Na, ezt szeretné folytatni Talabér Márta és a Fidesz. Lelkünk rajta.

DJ

Vélemény, hozzászólás?