Szentek! Segítsetek!

Március 6. Megemlékeztem az előző napi Napló cikkről, melyből megtudhattuk, hogy polgármester asszonyunk bejáráson vett részt a várpalotai kórházban, ahol örömmel nyugtázta, hogy jól halad a szakrendelő kialakítása. Akkor bízott a szeptemberi átadásban, amivel a város egészségügyi ellátása új szintre emelkedhet. Mint mondta, ezért adta be az önkormányzat 2010-ben a pályázatát.

szt_donát

Ej, ej! Ez azért csúsztatás a javából! A pályázatot nem akkor adták be, hanem jóval előtte, az előző (szintén fideszes) városvezetés idején. Nem egyszer, nem is kétszer. Banális és fatális pályázatírási hibák vezettek oda, hogy a végén már csak a várpalotai kórházra írták ki a pályázatot, és még segített is a minisztérium a pályázatírásban. Ekkor azonban jött Bajnai Gordon, aki elvi okokból leállított minden pályázatot, hogy ne érhesse szó a ház elejét egyéves kormányzása alatt. Szóval ott volt a kész (és immár jó) pályázat, ott volt a pénz is félretéve. A kormányváltás után így már egyszerű volt a projekt beindítása.

A beindítás igen. Ekkor azonban 2010-et írtunk, most meg 2015 van. Ez bizony 5 (azaz öt 00/100) év. Az új járóbeteg szakrendelő meg még mindig készülőben van csak. A fent idézett Napló cikkben a főigazgató azt mondta, hogy a jövő hónapban végre üzembe állhat a régit leváltó modern röntgen. Számoljunk csak: ha a cikk március eleji, akkor a főigazgató áprilisról beszélt. Most meg május van. És nehogy valaki azt higgye, hogy a röntgen már csak arra vár, hogy bedugják a konnektorba.

Bár az átalakítás alatt álló épületbe halandó nem nagyon léphet be (lévén építési terület), én beszéltem olyannal, aki hallott olyanról, aki látta, hogy egyelőre nem úgy néz ki, hogy szeptemberre itt átadás lesz. Most már értem, hogy 2013-ban miért egy szent nevét vette fel a kórház, miért nem pl. egy híres magyar (netán várpalotai) orvosét, kutatóét. Már akkor tudták, hogy ide egy (vagy több) szent segítsége kell.

Persze, ne legyen igazam. Biztos vagyok benne, hogy a városvezetés hetente basz noszogatja a kivitelezőt, hiszen első a keményen dolgozó kisemberek egészsége.

DJ

 

Vélemény, hozzászólás?