Túrós-mazsolás szelet

Ennyi. Lényegében ennyi friss információt lehet megtudni a Palotai Hírnök című „hirdetési” újságból. Na jó, a bűnügyi híreket még idevehetjük, de azon kívül csak hirdetés és töltelék van a lapban, ami egyébként is igencsak lesoványodott.

ph_sutemeny

Az már kevésbé feltűnő, hogy a lap a „Várpalota város lapja” alcímét elhagyta, és immár „Várpalota és térsége információs lapja”-ként funkcionál – információ nélkül. Ez azért is érdekes, mert tavaly késő ősztől már a Hírcentrum Nonprofit Kft. alá tartozik, amit éppen azért hozott létre a város önkormányzata (és találta meg hozzá ügyvezető igazgatónak több jelentkező közül épp a legmegfelelőbbet…), hogy a város médiái (honlap, tv és újság) egy kézben, egymással összedolgozva egy olcsóbb, de jobban működő egységet képezzenek.

Ehhez képest nincs hónapok óta városi tv (a sugárzási engedélyt először december elsejére, majd januárra, aztán februárra ígérték), a honlap olyan, mint volt (most nem minősíteném), az újság meg hát változott ugyan, de…

De térjünk vissza a lapra. Akinek jobb a látása, az el tudja olvasni az impresszumot. Érdekes ez is. Amikor a Hírcentrum kft. megalakult, a lap impresszuma mit sem változott néhány lapszámig, meg se jelent benne a Kft, a főszerkesztő maradt Fenyvesi Ottó, és ihattuk Balassa Gellért sorait. Aztán annyi változás történt, hogy belekerült a Hírcentrum Kft. is, mint megbízó. Láss csodát, most már megint nincs benne, de már főszerkesztője sincs a lapnak.

Nem mondhatom, hogy rajongtam volna eddig a lapért. Elfogult, egyoldalú, erősen a jobboldali városvezetéshez húzó újság volt. Mindezt közpénzért, nem is kevésért. Lehet, hogy jogilag van probléma, mert az előző kiadóval olyan szerződés köttetett anno, amit nem tud felülírni a Hírcentrum kft. létrehozása. Akkor viszont mire föl van az impresszumban ez a sok változtatás? És miért csak hirdetések vannak az újságban?

Sok-sok (köz)pénzért a nagy semmi. A túrós-mazsolás szeletért nem kell egy egész újságot készíteni.

DJ

Vélemény, hozzászólás?