Válasz egy (végül is) nyílt levélre

[justify]A tegnapi írásra reagálva emailt kaptunk Gágó Zsolt úrtól, a Palotai Turul Társaság elnökétől. Miután nem hatalmazott fel a nyilvánosságra hozására, megírtam válaszomat és épp elküldtem volna, amikor észrevettem, hogy a Várpalotai emberek fórumára feltette levelét. Így már nyílt levélként kezelem, tehát a választ is itt adom meg. A válaszlevél:[/justify]
[justify]Tisztelt Elnök Úr!

Először is megköszönöm, hogy figyelemmel kíséri honlapunkat. Megtisztelő. Remélem a továbbiakban is olvasónk marad.

Most az Ön által felvetett problémákról néhány gondolatot. Honlapunk „Szavazás” rovatában kérdések vannak, nem állítások. A kérdések persze sugallhatnak – ennyiben igazat adok Önnek – de attól még kérdések maradnak. A válaszlehetőségek (emlékeim szerint) minden esetben lehetőséget biztosítottak a politikai hovatartozás kifejezésére (lévén ez egy politikai honlap), és általában egy semleges válaszlehetőség is rendelkezésére áll a szavazóknak.

A „Civilek – pénz – tiltakozás” című írásban valóban ott van, hogy Méreg József „nemzeti ünnepek és emléknapok”-ról beszélt, és csak remélhetem, hogy jól emlékeztem szavaira, miután nem került rögzítésre a beszéd (erről az írás utolsó soraiban említést is tettem). Ezt és a kérdést olvasva egy felületesen olvasóban kialakulhat az a kép, hogy innentől a Palotai Turul Társaság szervezheti a nemzeti- és állami ünnepségeket városunkban. Ilyen azonban nem került állításra.

Egy kicsit még a kérdéskörnél maradva: amennyiben fennállásuk óta (2006 vagy 2007 – vagy a honlapjuk vagy az önkormányzathoz írt levelük téved) Önök szervezik önállóan ezeket a rendezvényeket, akkor miért pont most érezték szükségesnek ezt a szerződést? Mert a helyszínekért – gondolom – eddig sem kellett fizetni, a most átvállalt nyomdai költség és a hangosítás költsége viszont nem kevésbe kerülhet(ett). Nem követtem nyomon társaságuk önkormányzat általi támogatását az elmúlt években, de ha eddig nagyobb összegeket kaptak, de a rendezvények költségeibe nem szállt be a város, akkor a mostani (viszonylag) alacsonyabb összeget kompenzálja az átvállalt feladatok költsége. Szerintem.

Az ideológiai alapú megemlékezésekről nagyon nem egyezik a véleményünk.

A civil támogatással kapcsolatos pályázat esetében szerintem rosszul értelmezi a pályázati felhívást. A pályázatot az önkormányzat írta ki egyedül, és csak ezt az 1 pályázatot. Az más kérdés, hogy az elbírálásban két bizottság vesz részt a meghatározott összegek erejéig, de ettől még ugyanarról az egyetlen pályázatról beszélünk. Annak felhívásában pedig az szerepel, hogy egy civil szervezet csak egy pályázatot nyújthat be.

Ahogyan szervezetük logójában is olvasható: „Csak az igazat.”.

Tisztelettel:

Danka János[/justify]

Vélemény, hozzászólás?